Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Increment de sancions contra l'oci etílic

Calvià 16 de març de 2018

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ INCREMENTA L'IMPORT DE LES SANCIONS PER 16 INFRACCIONS QUE ATEMPTEN CONTRA LA CONVIVÈNCIA

La modificació de l'Ordenança Municipal es publicarà en breu al BOIB i fa referència especialment a la lluita contra l'oci etílic

L'Ajuntament de Calvià ha aprovat per decret augmentar l'import de les sancions que fan referència a 16 infraccions de l'Ordenança Municipal per al Foment de la Convivència a Calvià, que tenia ja més d'un any de vigència. Després de l'experiència de 2017 i amb l'objectiu de fomentar que al municipi de Calvià hagi espais per al gaudi de residents i turistes, s'ha decidit incrementar la quantia de les multes amb l'objectiu de difondre informació dissuasòria per prevenir determinades conductes i garantir una òptima convivència entre els veïns de Calvià i visitants.

Un dels principals focus que s'ha proposat l'Ajuntament de Calvià és combatre el turisme etílic i botellot, una de les infraccions més comunes al llarg de tot l'any. Així també, s'ha considerat necessari combatre amb més fermesa les activitats i serveis no autoritzats. A més, prevenir la pràctica del nudisme o seminudisme en llocs no habilitats és un altre dels reptes per millorar la convivència.

Els nous imports seran aplicables quan la modificació de l'Ordenança es publiqui al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) i entri en vigor. Aquest canvi no modifica el contingut de l'Ordenança Municipal publicada al BOIB 129 del 2016.10.11, sinó que segons l'art. 52.9 "des d'Alcaldia pot, mitjançant decret, determinar les quanties concretes per a la totalitat o per a determinades infraccions, així com l'aplicació de les mateixes".

Canvi dels imports de les sancions per 16 infraccions que atempten contra la convivència a Calvià

Totes aquestes infraccions es consideren lleus i l'import de cada sanció pot tenir una reducció del 50% sobre l'import estipulat si el pagament es fa efectiu dins el termini de 10 dies naturals des del següent al de la data de la denúncia.

Denúncies per infraccions a l'Ordenança de Convivència 2017

A més d'aquestes mesures dissuasòries, el consistori calvianer continua treballant amb la voluntat de reduir al màxim el turisme etílic. Per aquest motiu, reitera la necessitat que el Govern prengui mesures com la regulació del tot inclòs als hotels, perquè s'exclogui l'alcohol, o la prohibició en els locals d'oci d'ofertes com els "dos per un", "happy hours" o barres lliures, a través de la modificació de normativa sanitària, en la línia de la restricció del consum de tabac.

Revisió del catàleg d'infraccions i sancions de l'ordenança municipal per al foment de la convivencia a Calvia publicada al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB)