Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Procés de renovaciķ de contenidors de selectiva

Dijous, 5 de juliol de 2018

Calvià 2000 renova els contenidors de recollida selectiva de la urbanització Galatzó i de Costa de la Calma

Calvià 2000 ha renovat la totalitat dels contenidors de recollida selectiva -14 contenidors a 7 punts de recollida- de la urbanització de Galatzó, i pròximament farà el mateix a Costa de la Calma, on s'instal·laran 58 contenidors a 29 punts de recollida.
La renovació afecta els contenidors de 3.200 litres per a la recollida selectiva d'envasos i paper-cartró. Es tracta de dipòsits de 3.200 litres de càrrega lateral, que compten amb el certificat de compliment de la norma d'accessibilitat universal UNE 170001, com els instal·lats a Son Ferrer el passat mes d'abril.
El pla de substitució de contenidors de selectiva, iniciat aquest any, es perllongarà fins a l'any 2021 en diferents fases. La següent, entre finals de 2018 i principis de 2019, afectarà els nuclis de Cas Català, Bendinat, Illetes, Costa d'en Blanes i Portals Nous. En una tercera fase, al llarg de 2019, es renovaran els dipòsits de Cala Vinyes, Peguera, Cala Fornells, Calvià Vila, es Capdellà i el Toro. Ja al 2020, se substituiran els contenidors de selectiva de Son Caliu, Cas Saboners, sa Porrassa, Palmanova, Magaluf i Sol de Mallorca, mentre que a Santa Ponça es renovaran el 2021. En total, s'hauran col·locat gairebé 1.000 nous contenidors d'envasos i de paper-cartró, amb un cost total aproximat de 1,2 milions d'euros.

Accessibilitat universal
Les condicions d'accessibilitat universal certificades en la norma UNE 170001 es refereixen a la condició que han de complir els entorns i productes per a ser comprensibles, utilitzables i practicables per totes les persones en condicions de seguretat i comoditat i de la forma més autònoma i natural possible.
En aquest sentit, per exemple, els contenidors instal·lats compten amb boques més baixes perquè hi puguin arribar de forma més fàcil nins o persones grans. A més, els nous contenidors tenen un relleu que permet la identificació de cada fracció per a persones amb discapacitat visual.