Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Els CREC de Calviā celebren el seu 15 aniversari

Divendres, 9 de novembre de 2018

ELS CENTRES DE REFORÇ EDUCATIU DE CALVIÀ CELEBREN EL SEU 15 ANIVERSARI

Els CREC, pioners en tot és Estat, s'han consolidat al llarg d'aquests anys com a xarxa per promoure l'èxit escolar i prevenir l'abandonament del sistema educatiu

Els Centres de Reforç Educatiu de Calvià (CREC) han celebrat el seu 15 aniversari en un acte, que s'ha desenvolupat al CREC de Son Ferrer, en el qual s'ha projectat un vídeo homenatge de la trajectòria d'aquests centres que varen ser pioners i únics a tot l'Estat. El batle Alfonso Rodríguez Badal ha destacat, precisament, que els CREC, nascuts a Calvià, són un referent educatiu al país, es tracta del primer projecte d'educació no formal que es va concebre per donar suport a l'alumnat en el seu dia a dia, ajudant-lo a organitzar el seu temps, a dissipar dubtes, etc.

El 8 d'abril de 2002 es va inaugurar el primer centre, el de Son Ferrer, en el marc del projecte estratègic municipal Impuls Ciutadà 21, com una de les actuacions incloses en el denominat Pacte Social per l'Educació a Calvià. Es va inaugurar sota la denominació de Centre d'Orientació Educativa i Vocacional (COEV), a l'antiga casa de Cultura de Son Ferrer.

Al febrer de 2003 es va inaugurar el CREC de Santa Ponça, a un lloc habilitat en el seu moment per l'Ajuntament, i al març del mateix any va obrir les seves portes el Centre de Bendinat, a les instal·lacions de l'IES Bendinat. En el curs 2003-2004 va canviar la denominació de Centres d'Orientació Educativa i Vocacional per la de Centres de Reforç Educatiu de Calvià.

Al llarg de tots aquests anys, els CREC s'han consolidat com una xarxa d'equipaments educatius municipals que pretenen contribuir a l'èxit escolar de l'alumnat d'ESO i a prevenir que abandonin el sistema educatiu. A partir del curs 2015-2016 es va produir un increment significatiu en la contractació de professors i suport, el que ha permès que en el curs 2017-2018 un 78,48% dels alumnes promocionin de curs el mes de juny.

A l'acte de celebració han assistit membres de la corporació municipal, treballadors i treballadores del CREC i persones que han estat vinculades als centres al llarg d'aquests anys, així com el director general d'Innovació i Comunitat Educativa del Govern, Jaume Ribas.