Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Millores a les platges per la temporada 2019

Dimarts, 13 de novembre de 2018

LA TEMPORADA DE PLATGES 2019 INCORPORARÀ UN NOU SISTEMA DE CONTROL SANITARI D'AIGÜES AMB RESPOSTA RÀPIDA EN 10 HORES

Diversos departaments municipals varen explicar les millores previstes a la reunió amb els concessionaris de les platges de Calvià.

La temporada 2018 es caracteritza per un augment en la neteja mecànica i la recollida selectiva a les platges, menor nombre de queixes i major volum d'aigua depurada.

La temporada de platges 2019 del municipi de Calvià incorporarà millores per persones amb mobilitat reduïda -més zones d'ombra i noves cadires-, nous cartells d'informació de platges -de qualitat 'Q' i bandera blava- i un nou sistema sanitari d'aigües amb resposta ràpida en 10 hores, que permetrà la presa ràpida de decisions. Aquestes novetats varen ser comunicades als concessionaris de les platges a la reunió mantinguda amb responsables de l'Ajuntament de Calvià i de l'empresa municipal Calvià 2000.

Andreu Serra, primer tinent de batle i president de Calvià 2000, va agrair als empresaris i als responsables municipals la feina realitzada durant la passada temporada 2018, esforç que ha permès "mantenir l'estàndard de qualitat de les nostres platges". Juntament amb Serra, responsables de Policia local, Turisme, Manteniment, Litoral i Calvià 2000, varen realitzar el balanç de la temporada i varen analitzar els principals elements de la propera.

En relació a la seguretat a les platges, els assistents a la reunió varen constatar el bon funcionament del socorrisme i salvament marítim, el que va motivar les felicitacions per part dels auditors de les banderes 'Q' i blava, i un control òptim per part dels agents de la Policia destinats a les platges, els qui varen duplicar el nombre d'actes obertes a massatgistes i varen augmentar les actes per venda ambulant.

Millora del pantalà a Magaluf

Pel que fa a les tasques de manteniment de les infraestructures, es va posar sobre la taula el descens en el nombre de trucades per incidències (desperfectes en dutxes o passarel·les, entre d'altres), i es va destacar, com a obra principal per la temporada 2019, la modificació del pantalà a Magaluf, del qual ja es compta amb projecte, que facilitarà la neteja d'aquesta platja i minimitzarà l'olor provocat habitualment per la posidònia acumulada amb els temporals.

Per la seva banda, el departament de l'empresa municipal Calvià 2000 encarregat de la neteja viària i de la recollida de residus, va destacar una reducció del 55% en el nombre de queixes respecte a l'any passat, i un augment de la recollida selectiva a les platges, en haver-se instal·lat fins a 132 punts amb papereres de recollida diferenciada per fraccions. A més, s'ha realitzat un 28% més d'actuacions de neteja mecànica en aquelles platges sense concessionari.

Paràmetres de qualitat de l'aigua excel·lent

Pel que fa al balanç de depuració d'aigües i control sanitari d'aigües de la mar, tasques també desenvolupades per Calvià 2000, es va constatar així mateix una disminució del 10% en les reclamacions, d'una banda, i un augment (1,6%) del volum d'aigua depurada al municipi, incrementant-se en 67.569 m3 entre abril i setembre, mantenint-se uns paràmetres de qualitat de l'aigua excel·lent.

Quant al control sanitari de l'aigua de bany, el laboratori de Calvià 2000 ha analitzat enguany 2.900 paràmetres en 87 punts de mostreig de les diferents platges del municipi, el que representa un seguiment molt superior als mínims exigits per llei com a mesura preventiva. Aquest departament posarà en marxa per la temporada 2019 un sistema de control analític per aigües de bany que oferirà resultats parcials en 10 hores i definitius en 18 hores, permetent la presa ràpida de decisions en cas d'incidències a zones de bany.