Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Diada de la Policia local de Calviā

Dilluns, 3 de desembre de 2018

ACTE DE LA DIADA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

La Policia Local de Calvià ha celebrat la seva Diada amb l'acte institucional de concessió de medalles i reconeixements, que han lliurat eñ batle Alfonso Rodríguez Badal, el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra, i el cap de la Policia Local de Calvià, Justino Trenas. A l'acte hi ha assistit la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera
Creus al mèrit policial amb distintiu blanc:
Jaume Balaguer Covas, per la millora de la seguretat i convivència a l'IES Calvià; Jaume Barceló, excap de la Guàrdia Civil a les Illes Balears; Sebastià Darder Torquemada, per la seva notòria aportació a la millora de la seguretat i convivència en les destinacions turístiques de Palmanova i Magaluf; i al metge Juan José Segura Sampedro, per la seva notòria aportació a la millora de la seguretat dels nostres visitants. Del cos policial, el sotsinspector Manuel Pedraza Alfaro, l'oficial Miguel Pallicer Moreno, i els policies Antonio Soler Obrador, Joaquín Molina Cobo i Juan Manuel Moreno Morente també han rebut aquesta distinció per la seva trajectòria professional.
Creus al mèrit policial amb distintiu verd:
El sotsinspector Antonio Figuerola Rivadeneira, l'oficial Joan Pau Sanllehí Taayke i el policia Miguel Núñez Gómez per la seva intervenció en el rescat d'una persona caiguda al mar. Els policies Pere Enric Caro Cronvall, Fernando Crippa Molina, Kuros Makhani Farahani, i Antonio Santos Pérez, per la seva intervenció en el rescat de diverses persones atrapades en un incendi. L'oficial Miquel Àngel Nadal Cervantes per la seva professionalitat i lideratge en la posada en marxa de nous projectes per millorar la qualitat del servei.
Felicitacions de batlia:
A Aike Nweke, per la seva ajuda als serveis d'emergència en l'incendi de l'edifici Prolar d'Illetes el passat 28 d'abril; els policies Juan Borrás Soler i Javier Pizá Lucena per la intervenció en la detenció d'un homicida; la policia Maria del Pilar Aceitón Montenegro per fer una RCP a una persona el perill greu; i a la Divisió d'atestats, per la seva dedicació i compliment dels objectius marcats.
Felicitacions del ple per la seva dedicació al servei de la ciutadania i complir amb els objectius encarregats:
Grup d'operadors civils de la Policia local
Divisió nocturna
Unitat administrativa de Policia local

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat l'enhorabona a totes les persones distingides, i ha fet un reconeixement públic de les actuacions policials dutes a terme en una temporada amb una elevada ocupació i activitat turística, i un alt nombre de requeriments. Per aquest motiu, ha fet una menció especial al treball de tota la Policia Local de Calvià, amb el seu cap, Justino Trenas, al capdavant.
El batle ha constatat, a més, que tant la ciutadania com les persones que visiten Calvià al llarg de l'any, perceben el municipi com un lloc segur, malgrat la seva complexitat i de mutiplicar fins a per cinc la seva població en temporada alta.
Per la seva banda, el tinent de batle de Seguretat, Andreu Serra, ha destacat que la Policia Local de Calvià té el seu principal actiu en el compomís, el servei públic i la professionalitat.
El cap de la Policia local, Justino Trenas, ha fet especial esment al procés de consolidació d'ocupació pel qual es posarà fi a l'elevat índex d'interinitat del cos de policia local de Calvià i a la regulació de la jubilació anticipada per part de les policies locals que sembla es veurà materialitzada a principis de l'any que ve. A més, ha fet balanç de la temporada estival des del punt de vista de la seguretat i destacat que les dades que maneja el Ministeri de l'Interior respecte a la criminalitat xifren en un 25% el descens dels delictes respecte a la temporada anterior.

Un dels principals reptes en matèria de seguretat duts a terme va ser el dispositiu de seguretat conjunt establert amb ocasió de la celebració del mundial de futbol, ​​que es va saldar amb 0 incidents i que va ser una mostra de l'excel·lent grau de coordinació existent entre la Policia Local i la Guàrdia Civil. No obstant això, Trenas ha recordat que l'administració local de Calvià segueix apostant per la reversió del model denominat "Turisme de borratxera o d'excessos" cap a un model de major qualitat, en el qual s'eradiquin les conductes incíviques i l'oci associat a l'agressiva oferta i el consum massiu d'alcohol.

Resultats de l'activitat desenvolupada enguany
La Policia Local ha interposat en el que va d'any, 4.389 denúncies per infraccions a l'Ordenança de Convivència, de les quals 1.763 estaven directament relacionades amb conductes incíviques, fet que suposa un increment de més del 10% respecte a les interposades en el mateix període de l'any anterior.
S'han intervingut en 1.005 requeriments per agressions i baralles, i en 1.225 requeriments per emergències mèdiques a la via pública.
S'han practicat un total de 203 detencions, fet que suposa un increment de més del 15% respecte al mateix període de l'any anterior. Sent les principals causes de detenció dels delictes contra el patrimoni amb 47 detencions, seguits pels delictes contra la salut pública amb 41 detencions. Així mateix és significativa la xifra de 30 detinguts per violència de gènere.

S'han interposat 41 denúncies per incompliments a la normativa relacionada amb la publicitat i venda d'alcohol.
S'ha intervingut en 785 accidents de trànsit, fet que suposa un descens de més del 6% en el nombre d'accidents respecte al mateix període de l'any anterior.
S'han realitzat un total de 238 controls de trànsit, prop d'un 60% més que en el mateix període de l'any anterior: 69 per alcohol i drogues, 5 de transport escolar, 108 de velocitat, 24 sobre cinturó i sistemes de retenció infantil i 32 sobre condicions del vehicle.
El cap de Policia local ha finalitzat la seva intervenció amb un reconeixement als més de 40 agents de la Policia Local de Calvià que, d'una manera desinteressada, van acudir, fora del seu servei a prestar ajuda a la població de Sant Llorenç en els dies posteriors a les greus inundacions.