Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Projecte de reforma del c/Major de Calvià vila

Divendres, 7 de desembre de 2018

LA REFORMA DEL CARRER MAJOR DE CALVIÀ PREVEU LA SEMIPEATONALITZACIÓ D'UN TRAM I LA REDACCIÓ D'UN PLA DE MOBILITAT

Aquesta setmana s'ha presentat el projecte de la primera fase a les persones residents al poble

Dimecres passat es va celebrar una reunió, convocada per l'Ajuntament de Calvià, per informar els veïnats i veïnades de la primera fase del projecte de reforma del carrer Major de Calvià vila, que suposarà una semipeatonalització d'un tram d'aquesta via la titularitat de la qual va cedir el Consell de Mallorca a l'Ajuntament, i que compta amb un pressupost de 750.000 euros.

El tram que es reformarà va des del carrer batle Jaume Martorell fins a la plaça de la Vila, i la reforma que es realitzarà serà: posar al mateix nivell la calçada i les voreres, de manera que es converteix en una via accessible i transitable per persones amb mobilitat reduïda, cotxets de nadó, etc. A més, es plantarà arbrat, i es col·locarà mobiliari urbà i fanals led, convertint-la en un carrer passejable i més amable, amb restriccions al trànsit rodat. També es soterrarà el cablejat i es col·locarà material d'acord amb l'estètica dels pobles de la Serra de Tramuntana. La plaça de la Vila quedarà com a espai únic, diàfan, a un mateix nivell.

El regidor de la zona de Calvià i es Capdellà, Andreu Serra, va explicar a la reunió que el projecte de reforma anirà acompanyat d'un pla de mobilitat, que s'està elaborant i que es consensuarà al màxim en una propera reunió amb les persones residents al poble, així com un aparcament dissuasori. L'objectiu, va afegir, és «fer més 'amable' el centre del poble, tenint en compte les seves particularitats, però donant també resposta als problemes de mobilitat i aparcament».