Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Campanya contra la venda d'alcohol a menors

Dimecres, 19 de desembre de 2018

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

POLICIES TUTOR REPARTEIXEN CARTELLS CONTRA LA VENDA D'ALCOHOL A MENORS

Agents de la Policia Local de Calvià durant avui matí, i de manera coordinada amb la Plataforma per a un Oci de Qualitat de les Illes Balears (padib.caib.es), ha iniciat una campanya preventiva del consum d'alcohol entre menors i les circumstàncies que el fan possible. La iniciativa està adreçada als establiments distribuïdors d'alcohol, com són bars, comerços i supermercats.

Els policies tutor recorden que està prohibida la venda d'alcohol a menors a través d'un cartell de la Conselleria de Salut que anima els establiments a complir amb la legislació vigent i a assumir el compromís cap a la protecció de la salut dels menors d'edat. Els cartells s'han repartit prop dels tres instituts del municipi: IES Calvià (Santa Ponça), IES Bendinat i IES Son Ferrer.

Avui matí s'han distribuït al municipi de Calvià un total de 30 cartells. Aquesta acció s'ha realitzat de manera simultània a prop de tots els centres adherits a la campanya que compta amb els lemes: "La vida és un joc d'equilibri i necessites una bona base", "Aquí no venem alcohol a menors", i " Ens preocupam per la teva salut ".

A més, els agents del cos policial han repartit una nota informativa que recorda la legislació vigent relativa a la prohibició de venda d'alcohol a menors, en la qual es recorda que l'incompliment de la llei és una infracció greu que pot suposar multes de 1.000 a 10.000 € o la suspensió de l'activitat fins a sis mesos. En aquest sentit, des de Policia Local de Calvià s'han sancionat a quatre establiments del municipi per vendre alcohol a menors en el que duim d'any.

Cal tenir en compte que a les Illes Balears l'edat d'inici de consum d'alcohol se situa en els 16.8 anys en l'àmbit recreatiu nocturn -especialment durant el cap de setmana- i encara es percep com una droga poc perillosa. Els joves consumidors solen ser de classe mitjana i gaudeixen d'una bona integració social. A més, la meitat dels adolescents que beuen alcohol s'engaten, mentre hi ha altres que participen en bregues o mantenen relacions sexuals sense prendre precaucions.

La campanya de la Conselleria de Salut i la col·laboració dels policies tutor de Calvià és perquè és evident que malgrat les prohibicions, l'alcohol és encara accessible a menors i sembla que cal sensibilització sobre aquest tema perquè es pugui garantir la protecció a menors que recull la Llei 7/2013, de 26 de novembre, de règim jurídic d'instal·lació, accés i exercici d'activitats a les Illes Balears.