Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Baixen els residus i puja la recollida selectiva

Divendres, 1 de febrer de 2019

El volum de residus recollit a Calvià baixa un 2% en 2018

La recollida selectiva puja fins al el 24,38% del total
Calvià 2000 ha recollit més de 58.700 tones de residus l'any passat

El pes dels residus recollits per Calvià 2000 al llarg de l'any 2018 ha baixat un 2% respecte a l'any anterior, fins a arribar a les 58.717 tones, a causa del descens del rebuig en aquesta mateixa proporció. Pel que fa a la recollida selectiva (vidre, cartró, envasos, orgànica, roba i oli), ha incrementat la seva participació en el total dels residus del municipi, passant del 23,98% al el 24,38%.
En la recollida selectiva, ha jugat un important paper el creixement dels envasos lleugers (5%), de l'orgànica en hotels (5%) i del vidre (2%), segons es desprèn de l'últim informe de producció de l'Àrea de manteniment mediambiental de Calvià 2000, empresa pública responsable de la recollida de residus, la neteja viària i la xarxa de sanejament del municipi.

Importància del pes de la planta hotelera
El pes de la planta hotelera a la producció de residus de Calvià és molt important, produint aquest sector el 32% del vidre que es genera al municipi, el 29% del cartró i el 45% dels envasos. Pel que fa a la fracció orgànica, que el 2018 va arribar a les 3.140 tones, fins al moment només es recull en hotels, portant-després a la planta de compostatge.
L'oferta complementària (bars, restaurants i comerç) també destaca per la seva participació en la generació de vidre (32%) i de cartró (25%).

Puja un 21% el nombre d'entrades a la Deixalleria o punt verd
Pel que fa a la recollida de residus voluminosos, tant dipositats a la Deixalleria o punt verd com recollits en via pública, es manté estable, en produir un augment en la recollida de trastos i un descens en la recollida de runes. Aquests residus, que es duen a Mac Insular, van aconseguir un pes de 2.205 tones.
A més de voluminosos, a la Deixalleria poden dipositar tot tipus de residus. L'acceptació d'aquest sistema de dipòsit va creixent, i el 2018 es va registrar un 21% més d'entrades al recinte, amb un total de 10.507 entrades.