Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Return Trip. Fes un viatge d'anada i tornada

Dijous, 4 d'abril de 2019

'RETURN TRIP' TRIA UN VIATGE D'ANADA I TORNADA

Es posa en marxa una campanya per evitar conductes nocives i perilloses pel consum d'alcohol entre el turisme d'oci jove

Calvià posa en marxa la campanya 'Return Trip', en anglès i en espanyol, adreçada a joves d'entre 15 i 29 anys, sobretot del Regne Unit i Irlanda, per evitar les conductes nocives i perilloses entre els més joves. Es tracta d'una campanya que s'engloba en les diferents actuacions que s'han posat en marxa per lluitar contra el turisme de gatera i excessos.
El lema, 'Return Trip', viatge d'anada i tornada, vol cridar l'atenció al visitant sobre la importància que tindrà el seu comportament durant les seves vacances. Es pretén enviar un missatge emocional per informar al turista que els excessos poden costar molt car.
Aquesta campanya no cerca llançar un missatge negatiu cap a cap col·lectiu, ni informar sobre multes o normativa municipal, que ja es fa en altres àmbits, sinó que vol provocar una reflexió, una reacció emocional, posant-li davant dels seus ulls tot el que pot perdre i el dany que pot causar en els seus éssers estimats si no canvia el seu comportament.

El missatge principal és senzill i curt: 'Return Trip'. Diverteix-te. Entén els riscos. Coneix els teus límits. La frase secundària, Mesclar diversió i alcohol pot ser molt perillós, complementa i explica les conseqüències que pot tenir el comportament que es triï en cada moment. Finalment, les imatges que il·lustraran la campanya envien el missatge emotiu definitiu:
Aquesta campanya està pensada per a ser exportada i funcionar en formats tradicionals impresos (Opis, pòsters, adhesius, etc.) i, especialment, en mitjans tecnològics (xarxes socials, vídeo, pàgina web, etc.), i sense logotip identificatiu de la institució -excepte en alguns casos- per aconseguir una major viralitat. També es té previst editar fulletons de benvinguda per les persones que arriben al municipi per fer feina en el sector tinguin aquesta informació.
La intenció és implicar el màxim d'institucions i persones perquè facin seva la campanya i arribar al públic desitjat, per això es troba oberta, perquè la puguin utilitzar altres institucions i organitzacions. 'Return Trip' s'ha presentat aquest matí a la reunió del Fòrum de Turisme de Calvià, en el qual estan representats diferents departaments municipals, els grups municipals i representants d'entitats empresarials i socials del municipi.

S'ha contactat, a més, amb Geòrgia Hague, una jove britànica que treballa a Magaluf i que ha posat en marxa una acció informativa amb la col·locació de cartells i el contacte directe amb joves que van, sobretot, a la zona de Punta Balena, per promoure una diversió sense excessos. Geòrgia Hague s'ha compromès a ajudar en la difusió de la campanya en les seves xarxes.
Així mateix, i en línia de la col·laboració habitual amb el Consolat britànic a Balears, s'ha presentat la campanya a la vicecònsol que també ha mostrat la seva disponibilitat a fer difusió en origen.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha assenyalat que el problema dels incidents i accidents que es produeixen a determinades destinacions turístiques es produeixen pels excessos derivats del consum excessiu d'alcohol, i és un problema al qual no s'ha de donar l'esquen .

Ja es troba operatiu el web de la campanya: www.returntrip.eu i el vídeo i tot el material per compartir.