Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Se sanciona una 'Partyboat'

Dimarts, 9 d'abril de 2019

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

SE SANCIONA PER PRIMERA VEGADA UNA 'PARTYBOAT'

Els clients varen poder accedir a l'embarcació gràcies al fet que la porta del pantalà havia estat forçada

El pantalà de Magaluf compta amb un accés a través d'una porta metàl·lica que ha estat forçada recentment. Agents de la Policia Local de Calvià varen iniciar una investigació per aclarir els autors de l'acte vandàlic i el dissabte al migdia varen muntar un dispositiu de vigilància per esbrinar si era utilitzat per alguna empresa de partyboats. Els policies varen agafar in fraganti els infractors, ja que sabien per una publicitat a Internet de l'organització en un catamarà d'una partyboat amb excursió marítima fins al far. A la partyboat es varen donar cita uns 180 turistes procedents d'un mateix local d'oci de Magaluf, la majoria amb una camiseta amb la inscripció "Tans will fade but the memories will last". Des de l'exterior dels policies locals varen observar que el catamarà tenia begudes alcohòliques i un expenedor de cervesa de barril.

L'empresa explotadora de la partyboat tindrà prohibit tornar a utilitzar l'embarcador i a més haurà de pagar una multa d'entre 600 i 1.500 €. Davant d'aquest succés i per tal de millorar la seguretat, la porta serà reforçada i comptarà amb un sistema de clau que podrà ser desactivat de manera remota i particular. L'Ajuntament de Calvià complirà amb el conveni signat l'octubre de l'any passat amb APEAM (Associació Patronal d'Empresaris d'Activitats Marítimes de Balears) i desactivarà l'accés al moll a aquells socis que infringeixin l'acord pel qual se'ls franquejava el pas al pantalà sempre que no organitzessin partyboats.

El conveni defineix partyboat com aquelles excursions que s'ofereixen i desenvolupen com una festa, en la qual s'ofereix alcohol en règim de tot inclòs o sota promocions que fomenten el consum massiu d'alcohol, s'ambienten mitjançant la reproducció de música a alt volum i/o es practiquen jocs de contingut sexual o que denigren la integritat moral dels participants.

Els agents de la Policia Local de Calvià han aixecat una acta de tot l'esdevingut i recollit fotografies que demostren els fets, per la qual cosa es prohibirà a l'empresa utilitzar de nou el moll. D'altra banda, a l'anunciar-se a Internet aquesta partyboat, s'ha obert un expedient sancionador de l'ordenança de convivència que pot suposar una sanció de fins a 1.500 €.