Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Mesures alternatives a les multes per botellot

Dimecres, 17 d'abril de 2019

CALVIÀ POSA EN MARXA UN PROGRAMA QUE SUBSTITUEIX LES MULTES PER BOTELLOT I TINENÇA O CONSUM DE DROGUES PER UNS TALLERS PREVENTIUS, EDUCATIUS I INFORMATIUS TANT A MENORS INFRACTORS COM A TUTORS

Les multes previstes en aquests casos són de 500 i 600 euros

El programa destinat als tutors l'impartirà la Fundació Projecte Jove amb qui l'Ajuntament ha signat un conveni

Enllaç al web del Programa:  alternativasancio.calvia.com

L'Ajuntament de Calvià posa en marxa un Projecte de mesures alternatives a les sancions econòmiques per a determinades infraccions de l'Ordenança per al Foment de la Convivència a Calvià que permetran substituir les multes per botellot o consum d'alcohol i drogues a la via pública a menors, per un programa educatiu i informatiu destinat tant als menors infractors com als seus pares i mares o tutors. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha signat avui el decret i la mesura es posarà en marxa en el moment de la seva publicació en el Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB).
Aquesta iniciativa, prevista en l'Ordenança per al Foment de la Convivència, i coordinada per la Policia Local i el Departament de Benestar Social de l'Ajuntament, té com a objectiu la millora de la salut dels menors mitjançant accions de formació i prevenció.

Persones destinatàries del Projecte
Les mesures substitutòries de les sancions econòmiques van destinades a joves de 14 a 17 anys (ambdós inclosos) que hagin estat sancionats per primera vegada per botellot o per consum i/o tinença de drogues, i les seves famílies.
El 2018, la Policia Local de Calvià va posar sancions a 51 joves per botellot, i a 32 joves per consum i/o tinença de drogues.
Els joves infractors que s'acullin al programa, hauran d'assistir a 4 sessions formatives i preventives, que impartirà la Tècnica de Prevenció de Drogodependències, en què se'ls conscienciarà sobre l'ús i abús de les substàncies psicoactives d'ús recreatiu, i se'ls sensibilitzarà sobre les conseqüències físiques, psicològiques i socioeducatives del consum. En la primera d'aquestes sessions també participarà la Policia local per informar-los de les conseqüències jurídiques del consum i la tinença d'aquestes substàncies.
Els pares i mares o tutors, tindran 2 sessions en què se'ls dotarà d'instruments educatius per a la resolució de conflictes en el marc de la família. Aquests tallers els impartirà la Fundació Projecte Jove, amb qui l'Ajuntament de Calvià ha signat un conveni de col·laboració.

Procediment
En el moment en què la Policia local notifiqui la multa, s'inclourà informació a les famílies de la possibilitat de commutar la multa per la mesura alternativa. Una vegada que la família (pare, mare o tutors) presenti la sol·licitud per entrar al programa, i després que es constati que compleixen els requisits, se suspendrà l'expedient sancionador de forma temporal.
Els serveis socials de l'Ajuntament s'encarregaran dels tallers i en finalitzar emetran informe favorable en el cas que els menors infractors, i el pare, la mare o tutors, compleixin les mesures establertes, el que suposarà la suspensió definitiva de la multa.
En cas que l'informe sigui desfavorable s'imposarà la sanció econòmica que per consum d'alcohol és de 500 euros i per consum i/o tinença de drogues és de 600 euros.

 Per llegir el decret, podeu clicar aquí