Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Surten a licitaciķ les obres del carrer Major

Dimecres, 24 d'abril de 2019

SURT A LICITACIÓ LA REHABILITACIÓ DEL CARRER MAJOR DE CALVIÀ QUE PREVEU L'INICI DE LES OBRES EN FINALITZAR L'ESTIU

La proposta per solucionar la mobilitat de la futura zona semipeatonal inclou l'adequació d'un solar que permetrà tenir més del doble de places d'aparcament que amb les que es compten en l'actualitat

Ha sortit a licitació la primera fase de la rehabilitació integral del carrer Major de Calvià vila, que suposarà una semipeatonalització en el tram que va des del carrer batle Jaume Martorell fins a la plaça de la Vila. Està previst que les obres s'iniciïn després de l'estiu.
Aquesta actuació suposa una intervenció global en aquest tram ja que preveu: el soterrament de la xarxa elèctrica, la xarxa de l'enllumenat públic i la xarxa de telecomunicacions; la renovació de la xarxa d'enllumenat públic; la renovació de les xarxes d'aigua potable i clavegueram i la implantació d'una xarxa de pluvials. A la superfície, hi haurà una nova pavimentació de voravies i calçada que estaran en un mateix nivell, així com la plantació d'arbres i la dotació de mobiliari urbà.
El tram de carrer que es rehabilitarà serà zona ACIRE, controlat amb càmeres, al qual podran accedir en vehicle tots els veïns del carrer Major, carrer sor Rossenda i els veïns de carrers als quals només es pugui accedir a través del carrer Major. Així mateix, podran accedir persones amb mobilitat reduïda o veïns que hagin d'accedir sovint per situacions determinades com haver de carregar amb grans caixes a la farmàcia, per exemple. També podran passar per aquest carrer els proveïdors de comerços i restaurants i transport públic.
La conversió d'aquest tram del carrer Major de Calvià en ACIRE permetrà una accessibilitat total prioritzant el trànsit de vianants sobre el trànsit rodat, de manera que suposarà una reubicació de places d'aparcament. En aquest sentit, s'adequarà un solar del carrer de sa Costeta en què s'habilitaran 48 places d'aparcament davant de les 20 que actualment hi ha al tram del carrer Major.
S'ha informat també a veïns i veïnes d'alguns canvis de sentit en alguns carrers propers: el carrer dels Montcada seguirà sent de doble sentit fins al carrer del batle Jaume Martorell, però a partir d'aquí cap a Mofarés serà de sentit únic ascendent; s'eliminarà el doble sentit de circulació a la plaça de la Vila cap a sor Rossenda, i els carrers Església i Rectoria seran les dues de sentit ascendent.
Aquestes són les propostes de mobilitat que la comissió tècnica de l'Ajuntament ha posat sobre la taula, obertes a suggeriments que es puguin realitzar i que millorin la proposta inicial.