Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Jornada sobre Turisme i Canvi Climātic

Dijous, 9 de maig de 2019 

JORNADA SOBRE L'ADAPTACIÓ DE DESTINACIONS TURÍSTIQUES COSTANERS AL CANVI CLIMÀTIC

Calvià ha estat la destinació de litoral escollit per ADAPTUR per dur a terme un projecte d'investigació i participació a partir de l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes per a l'Energia Sostenible i el Clima

Avui ha tingut lloc a l'edifici municipal d'Es Generador de Calvià una jornada organitzada per l'associació Ecounión, amb el suport de la Fundació Biodiversitat, i la participació del grup de recerca GRATET de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, sobre estratègies d'adaptació de destinacions turístiques al canvi climàtic (ADAPTUR).
ADAPTUR és un projecte d'investigació, participació i construcció de capacitats per al desenvolupament d'estratègies per a l'adaptació de destinacions turístiques al canvi climàtic, en el marc del Pla Nacional d'Adaptació al Canvi Climàtic. ADAPTUR es desenvolupa durant 2019 i té com a objectiu produir coneixement per a la presa de decisions i la conscienciació d'actors públics i privats.
L'entitat Ecounión ha escollit dos A per dur a terme aquest projecte: Calvià, com a destinació de litoral, i Jaca, com a destinació de muntanya.
En la jornada celebrada avui, l'objectiu era establir un punt de partida per a la necessitat d'impulsar estratègies d'adaptació i mitigació del canvi climàtic sobre el turisme, explicant els impactes i riscos del canvi climàtic per a les Illes Balears i com aquests escenaris afectaran el model turístic balear.
En el cas de Calvià, s'ha posat sobre la taula les actuacions que s'estan duent a terme en el marc de l'adhesió del municipi al Pacte d'Alcaldes per a l'Energia Sostenible i el Clima, com a exemple de lluita contra el canvi climàtic, en el qual s'han destacat aspectes com la protecció de la posidònia oceànica, la recuperació dels aiguamolls a la zona de Magaluf o l'estratègia 2030 en la qual, entre altres aspectes, s'advoca per un "turisme savi" a Calvià el que implica portar a terme un turisme sostenible d'acord amb el desenvolupament econòmic del municipi. Això, des de l'actuació pública.
Des de la iniciativa privada (sector hoteler) s'ha destacat: el conveni amb l'Ajuntament de recollida selectiva de residus al qual estan adherits el 54,5% dels hotels, la reducció de consums energètics i d'aigua i la implementació progressiva d'energia solar .
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat la benvinguda als participants a aquesta jornada destacant la importància d'aquest projecte per al municipi que com a destinació turística de posar especial atenció en protegir el seu litoral i en minimitzar impactes, destacant aspectes que estan contribuint a aquest objectiu com les inversions en depuració per completar el cicle de l'aigua o el progressiu canvi de la il·luminació a tecnologia LED per reduir les emissions de CO2.