Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Inici d'obres a la depuradora de Santa Ponįa

Divendres, 19 de juliol de 2019

LA CONSTRUCCIÓ I EQUIPAMENT DE L'ÀREA DE TRACTAMENT DE RESIDUS SÒLIDS PROCEDENTS DE CAMIONS MIXTOS S'HAN INICIAT A LA DEPURADORA DE SANTA PONÇA

Aquesta inversió, de 540.000 euros, evitarà les avaries provocades per tovalloletes, draps i graveta a la zona de descàrregues

Les obres per fer una zona de descàrrega per al tractament de residus sòlids a la depuradora de Santa Ponça s'han iniciat, mentre que els equips electromecànics necessaris ja s'estan fabricant. Aquesta nova infraestructura, l'execució de la qual suposa una inversió de 539.261 euros, evitarà les contínues avaries que pateix la infraestructura actual, degudes a l'augment excessiu de residus sòlids que rep (principalment tovalloletes, draps i graveta) mesclats amb les aigües residuals que transporten i descarreguen els camions mixtos.

Fins al moment, aquests camions aspirants, pertanyents no només a l'empresa pública sinó a empreses privades, procedents de la neteja d'estacions de bombament i de fosses sèptiques, aboquen el contingut de les sevess cisternes al moll de descàrrega de l'estació depuradora, en el qual l'aigua residual circula a través d'un canal i una reixa, per a ser després bombejada al sistema de pretractament. La presència de residus sòlids, especialment les fibres de les tovalloletes, tèxtils i plàstics, provoca embussos tant en la reixa automàtica com en les bombes d'impulsió.

Amb el projecte que ja ha començat a executar-se, la depuradora de Santa Ponça comptarà amb un nou procés de tractament, automatitzat i telegestionat, capaç de separar la part líquida de la sòlida dels residus dels camions mixtes, de manera fiable i segura.

Aquesta inversió, propera als 540.000 euros, està finançada per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca mitjançant els doblers del cànon de sanejament que recapten els ajuntaments, i es preveu que estigui executada a finals d'enguany.