Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes al lloguer d'habitatge per joves

Dimarts, 10 de setembre 2019

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ CONVOCA, PER SEGON ANY, LES AJUDES AL LLOGUER PER JOVES

Totes les peticions que compleixin els requisits comptaran amb la subvenció municipal, sense límit pressupostari

El termini per fer la sol·licitud està obert fins el dia 8 d'octubre

AQUÍ HI TROBAREU TOTA LA INFORMACIÓ

L'Ajuntament de Calvià ha posat en marxa, per segon any, la convocatòria d'ajudes per al lloguer de joves del municipi, que ja es poden sol·licitar fins al 8 d'octubre. Aquestes subvencions es varen convocar per primera vegada el 2018 per facilitar no només l'accés sinó també la permanència a un habitatge en règim de lloguer de joves de Calvià. Aquestes convocatòries responen a la necessitat d'impulsar polítiques que facin front a la dificultat que té la ciutadania i, especialment, la joventut del municipi per poder triar quedar-se a viure a Calvià causa de l'encariment que està patint l'habitatge en general i el lloguer a particular en els últims temps.

Aquest any s'introdueix una novetat en les ajudes a l'habitatge, i és que totes aquelles sol·licituds que compleixin amb els requisits de la convocatòria obtindran l'ajuda, al marge de la partida pressupostada per a tal fi que aquest any s'incrementa un 50%, en el cas de les ajudes a joves, passant de 50.000 euros a 75.000 euros. És a dir, es consideren aquestes subvencions com un dret, de manera que ningú que compleixi amb els requisits quedarà exclòs de la convocatòria, ja que es preveu ampliar la partida si cal.

Les ajudes van destinades a joves menors de 35 anys i podran obtenir fins al 40% de la renda que paguen de lloguer, amb un màxim de 3.960 euros anuals per habitatge. S'han de complir una sèrie de requisits com que la renda del contracte sigui menor o igual a 900 euros, que els ingressos de la unitat familiar siguin inferiors a 3 vegades l'IPREM (4 o 5 vegades, en el cas de famílies nombroses), o que cap persona membre de la unitat familiar tingui un habitatge en propietat, entre d'altres.

Es valoraran més altres criteris com ser víctima de violència de gènere, persones amb discapacitat o tenir fills menors de 18 anys. El termini per presentar les sol·licituds és fins al 8 d'octubre i l'àmbit temporal de l'ajuda és d'un any natural, l'1 de gener a 31 de desembre de el 2019.

A l'octubre es convocaran les altres dues línies de subvencions: ajuts generals al lloguer i els ajuts a la rehabilitació d'habitatges. En les convocatòries de 2018, en total, de les tres línies d'ajuts, es van concedir 211.873 euros de subvenció.

Aquests ajuts al lloguer formen part de les polítiques d'impuls a l'habitatge que l'Ajuntament de Calvià té previst intensificar en aquesta legislatura.