Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Periodistes britānics visiten la finca Galatzķ

Dijous, 17 d'octubre de 2019

VISITA DE PERIODISTES BRITÀNICS ALS DOS PROJECTES DE LA FINCA DE GALATZÓ FINANÇATS PER L'IMPOST DE TURISME SOSTENIBLE

L'AETIB organitza aquests press trips en què s'expliquen les iniciatives que es duen a terme amb finançament de l'ITS

Un grup ,de periodistes britànics han visitat aquest matí els projectes de la Finca pública municipal de Galatzó que es fan amb fons de l'ITS (Impost de Turisme Sostenible). Aquests dies realitzen visites a diferents projectes, a través del press trip organitzat per l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears.

El grup de periodistes han rebut explicacions, per part del Consell de Mallorca, sobre el futur alberg de muntanya que s'ubicarà a les antigues porqueres. Les obres, que aniran a càrrec del Consell de Mallorca, consistiran en la rehabilitació d'aquest espai que, un cop en funcionament, formarà part de la xarxa de refugis de la Ruta de Pedra en Sec.

El tinent de batle i la regidora de Medi Ambient, Rafel Sedano i Marga Plomer, han rebut als informadors britànics que també han pogut veure l'evolució de les obres, que ja s'han iniciat, per recuperar el sistema hidràulic de la finca de Galatzó. Aquest és el segon projecte finançat per l'ITS a la finca i que du a terme l'Ajuntament de Calvià.

Aquest projecte té com a objecte la realització d'una sèrie d'obres de reparació, per tal de posar en funcionament la canaleta i els molins del sistema hidràulic de Galatzó, i així aprofitar l'aigua que a hores d'ara es perd. Així mateix, l'execució d'aquest projecte té un valor afegit ja que permetrà frenar la degradació i recuperar un element catalogat de caràcter únic a la zona y adequar un espai hidràulic excepcional, representatiu d'un tipus de construcció significatiu de la tradició mallorquina en perill de desaparició.

Els dos projectes tenen un finançament de l'ITS de més de 2 milions d'euros.