Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reforestaciķ a na Burguesa

Dijous, 28 de novembre de 2019

REFORESTACIÓ A NA BURGUESA PER PART DE L'ALUMNAT DE SISÈ CURS DEL CEIP SON CALIU I TÈCNICS DE L'IBANAT

També es va aplicar la tècnica de mostreig per a quantificar la totalitat d'arbres i arbusts reforestats amb anterioritat i així poder determinar si aquests treballs estan tenint èxit

L'alumnat de sisè curs del CEIP Son Caliu i tècnics de l'IBANAT, amb la coordinació del Departament de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià, han realitzat una reforestació a na Burguesa a la zona que es va incendiar a prop de Son Caliu fa uns quatre anys.

Durant la jornada, a més de realitzar les tasques de reforestació, l'alumnat, dividit en petits grups, va posar en pràctica el mètode científic, aplicant la tècnica de mostreig per a quantificar la totalitat d'arbres i arbusts reforestats amb anterioritat, i així poder determinar si aquests treballs estan tenint èxit.

En total varen comptar 95 pins i 32 ullastres en bon estat, així com 68 exemplars morts que no han tingut la resiliència suficient per a suportar els darrers dos anys de sequera i estius calorosos.

La conclusió és que l'estat d'aquesta zona és bo en termes generals així com es pot veure per la gran quantitat d'espècies que es troben i els rebrots que han sortit de forma natural.

Al final de la jornada, es va sembrar almenys un exemplar d'alzina, mata o pi en substitució de cada exemplar mort, a més d'afegir exemplars nous a zones on encara no s'havia treballat.