Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Diada de la Policia local de Calviā 2019

Dissabte, 30 de novembre de 2019

LA DIADA DE LA POLICIA DE CALVIÀ RET HOMENATGE ALS SEUS AGENTS

L'edifici de la Prefectura compta amb una exposició fotogràfica que recorda totes les persones que han treballat per al cos de seguretat local

La Policia Local de Calvià ha celebrat avui la seva Diada amb l'acte institucional de concessió de medalles i reconeixements, que han lliurat l'alcalde Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle de Policia Local, Nati Francés; el cap de la Policia Local de Calvià, Francisco Darder; i el delegat de Govern en funcions, Ramon Morey.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha donat l'enhorabona a totes les persones distingides, tant a les integrants de la Policia Local de Calvià com a les alienes a el cos, i ha fet un reconeixement públic de les actuacions policials dutes a terme en una temporada amb una alta ocupació i activitat turística amb un elevat nombre de requeriments. Per aquest motiu, ha fet una menció especial a la feina, la dedicació, la voluntat i el lliurament per un municipi tan exigent com Calvià. «Sou allà on passa alguna cosa i se us necessita. Però en moltes ocasions no passa res perquè hi sou o, senzillament, ens sentim tranquils perquè hi sou», ha dit el batle, per incidir en la importància que tant residents com visitants se sentin segurs i convisquin en llibertat.
Per la seva banda, la tinenta de batle de Policia Local, Nati Francès, ha destacat la feina professional que es realitza des de cadascuna de les Unitats de la Policia, especialment en temporada alta, destacant que ara la Policia Local de Calvià té el seu principal repte en avançar cap a una policia de proximitat liderada per la Unitat de policia Comunitària.
A continuació, s'ha distingit amb Creus al mèrit policial amb distintiu blanc a aquells agents que compten amb una trajectòria destacada en la Policia Local durant més de 30 anys, com són l'inspector Antonio Pascual, els subinspectors Rafa Serra i Manolo Sanmartín, els oficials Xisca Bergas i Rafa Frutos, o els policies Maria del Carmen Puig o Miquel Àngel Bordoy, entre d'altres.
El lliurament de Creus al mèrit policial amb distintiu verd, per excedir-se amb notorietat en el compliment dels seus deures durant el seu exercici professional i exercir una tasca perllongada en el temps que ha afavorit la dignificació i el prestigi públic de la Policia Local de Cavia, ha estat per: l'anterior Major-Cap de la Policia de Calvià, Justino Trenas; el sotsinspector Andrés González; i els agents Miguel Caballero, David Díaz, Jaume Pérez i Juan Plasencia.
D'altra banda hi ha el reconeixement amb condecoracions honorífiques a diferents actuacions de mèrit de persones alienes a la Policia local, com són a l'agent de la Guàrdia Civil, Juan Carlos Leyva, per la seva col·laboració amb la Divisió de Viogén i a Cristian García Lara, treballador de l'hotel Palmanova II per assistir a una persona en una reanimació cardiopulmonar fins a l'arribada de la Policia Local.
Així també, avui s'han lliurat les felicitacions de Ple a la Divisió Nocturna de Policia Local de Calvià per la seva dedicació al servei de la ciutadania i complir amb els objectius encarregats. Se la reconeix per la seva dedicació durant la temporada estival, així com a diversos membres de Policia Local de Calvià, per actuacions de mèrit.

El nou Major Cap de la Policia Local de Calvià, Francisco Darder, ha fet especial esment durant l'acte de lliurament de les condecoracions, a una exposició fotogràfica de tot el personal de la Policia Local de Calvià, així com al recent guardó "Menines" , que lliura Delegació de Govern, pel treball realitzat per la Divisió contra la Violència de Gènere. També ha ressaltat la col·laboració entre la Policia de Calvià i altres actors socials del municipi, com són les associacions hoteleres, el sector del taxi o el servei sanitari del 061, entre d'altres. A més, ha destacat, alguns resultats de l'activitat desenvolupada el 2019:
Actuacions en més de 630 accidents de circulació, en els quals afortunadament no s'ha hagut de lamentar cap mort.
Més de 550 inspeccions en matèria d'activitats i contaminació acústica.
A prop de 2.800 denúncies interposades per infraccions a l'Ordenança Municipal de Foment de la Convivència.
Darder també donat notorietat a la col·laboració entre la Policia Local de Calvià i la Guàrdia Civil. De fet, aquest estiu s'ha aconseguit instal·lar el Servei d'Atenció al Turista Estranger a Magaluf, que ja ha servit de millora per als visitants d'aquest nucli turístic.
En aquest sentit cal destacar que en general hi ha un descens en el nombre d'infraccions interposades en totes les categories, excepte en el d'activitats i serveis no autoritzats (massatgistes), que hi ha un increment d'un 11%.
D'altra banda, el nombre de persones sancionades per fer balconing es manté, en 11 casos. És especialment notori, però, dos descensos que contribueixen a millorar Calvià com a destinació turística: la lluita contra la venda ambulant, amb un 43% menys de sancions, i el descens en les infraccions de consum de begudes alcohòliques i pràctica de botellón -que afecta també a la població resident-, que s'ha reduït a un terç. Així doncs, l'aplicació de la normativa municipal per part dels agents de la Policia i les campanyes publicitàries han servit com a mesures dissuasòries que afavoreixen la convivència en el terme, especialment en els nuclis amb alta densitat de turistes.