Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Acte homenatge a les víctimes del franquisme

Diumenge, 12 de gener de 2020

ACTE HOMENATGE A LES VÍCTIMES DEL FRANQUISME, JUANA VAÑO I RAMON FUSTER

 Avui ha tingut lloc un acte d'homenatge a les víctimes del franquisme Juana Vaño i Ramon Fuster, a l'espai del Mur de la Memòria del cementiri de Palma. El cos de Juana Vaño va ser localitzat el 18 d'octubre de 2018 durant les excavacions que es varen dur a terme al cementiri de Calvià, i que es varen iniciar el 9 d'octubre del mateix any. La de Calvià és una de les exhumacions històricament més reivindicades per part de les famílies de víctimes de la repressió franquista i de les associacions memorialistes. La fossa ha estat àmpliament documentada per Manel Suárez, autor de l'informe de la fossa comuna de Calvià.

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal ha intervingut durant l'acte assenyalant que dies com el d'avui justifiquen la feina feta i manifestant que "es recupera la dignitat d'aquesta societat, però no la de les persones assassinades perquè a elles els arrebassaren la vida però no la dignitat". El batle ha agraït la feina feta pel Govern, les associacions de Memòria Democràtica, Manel Suárez, Memòria de Calvià i la família Ferrà de Puigpunyent que va impulsar les Caminades per la Memòria que cada any es fan a Calvià. Rodríguez Badal s'ha compromès a seguir treballant des de l'Ajuntament per a tornar els cossos als seus familiars i que tornin al seu poble els represaliats de Calvià.

La presidenta Francina Armengol, que ha tancat l'acte amb unes paraules, ha fet el lliurament del certificat del reconeixement com a víctima del franquisme a les famílies de Juana Vaño i Ramon Fuster. També han intervingut el batle de Palma, José Hila, la consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Bon Govern, Jesús Jurado.

A l'acte hi han assistit els regidors de l'Ajuntament de Calvià Nati Francés, Juan Recasens, Marc López i Marga Plomer.