Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Presa de possessiķ de nous membres de la policia

Dilluns, 13 de gener de 2020 

LA PLANTILLA DE LA POLICIA LOCAL ES REJOVENEIX

51 agents de policia, un oficial i un subinspector han pres avui possessió dels seus càrrecs

La Policia Local de Calvià ha celebrat aquest matí al Quarter de Son Bugadelles l'acte de nomenament de 53 funcionaris de carrera: 51 policies que han superat un procés de concurs oposició extraordinari per a la consolidació de l'ocupació temporal en les administracions públiques, així com un oficial, que treballarà en la Divisió d'atestats, i un sotsinspector, que ocuparà el seu càrrec a la Divisió Polivalent, que han ascendit a través d'un concurs oposició de promoció interna. L'alcalde de l'Ajuntament de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha presidit l'acte de presa de possessió dels agents, al qual hi han assistit la tinenta de batle de Policia Local, Nati Francés, y el teniente de alcalde de Servicios Generales, Juan Recasens.
Entre els 51 nous funcionaris, hi ha 48 homes i 3 dones. A més, tots ells, a excepció d'un, estaven treballant o havien treballat en algun moment per al cos de la Policia Local de Calvià. D'aquesta manera, la plantilla de Policia Local de Calvià dóna estabilitat laboral a bona part de la seva plantilla -coneixedora del terme i les característiques del municipi turístic-, i a més es rejoveneix. Els nous funcionaris de policia tenen una mitjana d'edat de 39 anys.
La plantilla rejovenida de la Policia Local de Calvià obeeix a una estructura organitzativa flexible, adaptada a les necessitats dels calvianers i visitants. Es vol potenciar la policia de proximitat de manera transversal i reforçar, especialment, la figura de l'policia de barri com a referent en cadascun dels nuclis de Calvià.
Cal tenir en compte que fa una mica més d'un any que es va aprovar el Reial Decret 1449/2018 que permet que alguns policies locals es puguin jubilar anticipadament. Així, el 2019 quinze agents es van acomiadar del seu càrrec en Policia Local de Calvià i altres nou poden fer-ho al llarg d'aquest any. A aquest efecte, ja s'ha publicat la convocatòria d'un altre procés extraordinari de selecció per a cobrir les jubilacions de l'any 2019 i en breu es publicarà una nova convocatòria per torn lliure per avançar la substitució dels policies que es jubilaran al llarg de l'any 2020. Aquesta última convocatòria de nou places preveu la reserva de l'40% per dones, el màxim que permet la Llei de coordinació de policies locals de les Illes Balears. D'altra banda i per primera vegada, Calvià comptarà amb una dona sotsinspectora en atestats que cobrirà una vacant en comissió de serveis.