Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La recollida d'orgānica puja un 10% l'any 2019

Dilluns, 17 de gener de 2020

LA RECOLLIDA D'ORGÀNICA A CALVIÀ PUJA UN 10% L'ANY 2019

-Calvià 2000 ha recollit 55.043 tones de residus l’any 2019, un 1,7% menys que l'any anterior

-El pes dels envasos augmenta un 20%

El pes total dels residus recollits per Calvià 2000 al llarg de l'any 2019 ha baixat un 1,7% respecte a l'any anterior, fins a arribar a les 55.043 tones. En el conjunt de residus recollits a Calvià per l'empresa pública al llarg del passat exercici, cal destacar la baixada del rebuig en un 3% i l'augment de la selectiva (vidre, cartró, envasos i orgànica) en la mateixa proporció. Aquesta última recollida ha incrementat la seva participació en el total dels residus del municipi, passant del 20,7 al 21,7%.

En aquest comportament de la recollida selectiva, ha jugat un important paper la fracció orgànica, que ha augmentat notablement, fins a un 10% més que l'any anterior (aquesta fracció es recull als hotels del terme). De la seva banda, el pes de la recollida d'envasos lleugers ha pujat un 20% sobre 2018. En aquesta fracció, destaca la recollida diferenciada a les platges, que gairebé ha quadruplicat el seu volum, pel fet que s'han instal·lat punts de recollida selectiva a la totalitat de platges del municipi.

Per part seva, també s'ha incrementat el vidre (+4%) i el cartró (+2%), segons es desprèn del darrer informe de producció de l'Àrea de manteniment mediambiental de Calvià 2000, empresa municipal responsable de la recollida de residus, la neteja viària i el sanejament d'aigües.

Més de 600 hores de sensibilització mediambiental

El president de Calvià 2000, Marcos *Pecos, ha valorat positivament la tendència en la producció de residus a Calvià, si bé ha afirmat que “cal continuar per la senda de generar menys residus i d'anar augmentant el reciclatge en el nostre municipi”. Per a això, i atès que la conscienciació de la població és un factor fonamental en la prevenció de residus, es continuaran les campanyes de sensibilització, entre d’altres activitats previstes al Pla de Gestió i Prevenció de Residus de Calvià.

Des de finals de 2018, la carpa d'informació mediambiental de Calvià 2000, a la qual s'explica l’esmentat Pla, ha visitat els mercats municipals del municipi, les festes d'estiu d'associacions de veïns i diferents esdeveniments esportius, populars i culturals.

A més, s'han impartit, a vegades al costat del departament de Medi Natural de l’Ajuntament i l’IMEB, xerrades a centres educatius, tallers de compostatge, i es va fer un concurs de vídeo entre estudiants del municipi sobre “El monstre de les tovalloletes”. En total, més de 600 hores de sensibilització a la població de Calvià.

Finalment, en conveni amb l'organització del Mallorca Life Festival, Creu Roja ha realitzat durant els dos darrers estius 52 actuacions de sensibilització mediambiental al litoral calvianer, sobre la posidònia i els residus que amenacen l’entorn natural.