Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Visita al Centre de l'IFOC de Son Ferrer

Dimecres, 5 de febrer de 2020

CALVIÀ OFEREIX PROJECTES DE QUALIFICACIÓ INICIAL A 22 JOVES A TRAVÉS DE L'IFOC

És dels pocs municipis de les illes que compten amb aquest tipus de formació

22 joves, d'entre 16 i 21 anys, que no tenen finalitzats els estudis d'ESO, estan rebent formació en el centre de l'Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC) de Son Ferrer, amb un doble objectiu: que puguin "reenganxar-se" a el sistema educatiu i que aprenguin un ofici per a la seva inserció a el mercat laboral.
El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha visitat aquest matí les instal·lacions del centre que es van reformar i van millorar els seus equipaments fa uns anys. Rodríguez Badal ha conegut de prop, de la mà del professorat, els cursos que realitzen i ha tingut l'oportunitat d'escoltar l'alumnat dels dos cursos que li han donat una explicació sobre les diferents activitats que duen a terme. El batle els ha animat a seguir en la seva formació recordant l'important que és l'esforç que realitzen per al seu futur.

Calvià és dels pocs municipis que, en aquest cas a través de l'IFOC, ofereix activitats de Formació Professional Bàsica o Projectes de Qualificació Inicial (PQI), que estan subvencionats per la Conselleria d'Educació i Universitat i que permeten combinar una formació prelaboral amb mesures de formació acadèmica reglada.
A Calvià, s'ofereixen dues especialitats, via certificats de professionalitat: un PQI d'auxiliar de manteniment d'electromecànica de vehicles, que es va iniciar el 1994, i un altre d'Auxiliar de Perruqueria que té una trajectòria de 3 anys. Amb aquesta formació obtenen el primer nivell d'Educació per a Persones Adultes i el Certificat de Professionalitat nivell 1.
També han realitzat la visita la tinenta de batle d'Educació i Formació, Olga Granados; el regidor de Son Ferrer, Alfonso Molina; la regidora de Joventut, Marga Plomer, i el gerent de l'IFOC, Darío Espallargas.