Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Control de la disciplina urbanística en sōl rústic

Dilluns, 24 de febrer de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PROPOSARÀ QUE LA DISCIPLINA URBANÍSTICA DE TOT EL SÒL RÚSTIC DE EL MUNICIPI SIGUI GESTIONADA PER L'AGÈNCIA DE DEFENSA DEL TERRITORI

D'aquesta manera assumiria les 4.000 hectàrees d'ARIP i rústic comú aconseguint una coherència territorial en favor de la protecció del territori

L'Ajuntament de Calvià proposarà al Ple d'aquest dijous delegar les competències municipals en matèria de disciplina urbanística, pel que fa a sòl rústic, a l'Agència de Defensa de el Territori de Mallorca (ADTM).
La Llei d'Urbanisme de les Illes Balears (LUIB) atorga als consells insulars les competències directes en matèria de disciplina urbanística de sòl rústic protegit. Amb aquesta proposta, el que pretén l'Ajuntament de Calvià és que sigui tot el sòl rústic del municipi el que passi a ser gestionat (en matèria de disciplina urbanística) per part de l'Agència de Defensa de el Territori de Mallorca.
Actualment, l'Agència té competències sobre a prop de 7.890 hectàrees de sòl rústic protegit (Àrees d'alt nivell de protecció, Àrees naturals d'especial interès i Àrees rurals d'interès paisatgístic boscós) mentre que l'Ajuntament de Calvià actua sobre més de 4.000 hectàrees de sòl rústic comú i d'ARIP no boscós. A partir de la iniciativa que es proposa, la ADTM exerciria la disciplina urbanística sobre tot el sòl rústic del municipi, és a dir, sobre a prop de 12.000 hectàrees.
Amb aquesta mesura a favor de la protecció del territori i de coherència territorial, l'Ajuntament vol tancar el cercle sobre el sòl rústic concedint les competències a l'ens supramunicipal.