Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Sistema pioner de producciķ d'energia

Dijous, 5 de març de 2020

El sistema de producció d'energia fotovoltaica a la Deixalleria, pionera a les Illes Balears

Responsables Tècnics de la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic de Govern de les Illes Balears han visitat aquesta setmana la Deixalleria de Calvià, que compta amb la primera instal·lació fotovoltaica de les Illes Balears en modalitat d'autoconsum compartit a través de la xarxa de distribució acollida a compensació amb el subministrament elèctric de les oficines de CALVIÀ 2000, a uns 100 m de la mateixa.
La captació solar està composta per 23 panells solars monocristalins de 305 Wp la qual cosa representa una potència pic de 7.015 Wp. La producció d'energia elèctrica prevista a la instal·lació és de gairebé 3 vegades superior a la consumida en la pròpia Deixalleria, pel que els seus excedents es compensaran amb l'energia consumida a les oficines de CALVIÀ 2000. Si tot i així hi hagués excedents, aquests s'abonaran a preu de pool en la factura elèctrica.
La particularitat d'aquesta instal·lació és la compensació elèctrica entre dos edificis independents, amb els seus propis comptadors elèctrics fiscals, mitjançant una única instal·lació de producció ubicada en un d'ells, en el de menor consum. El recent Reial Decret 244/2019, de 5 d'abril, permet aquesta modalitat per a instal·lacions de producció / consum que estiguin a menys de 500 m o que s'alimentin d'un mateix centre de distribució, al que CALVIÀ 2000 ha pogut acollir-se sent pioner en aquesta modalitat d'autoconsum a les Illes Balears, amb el consegüent benefici energètic, mediambiental, social i econòmic.
D'aquesta manera es dota la Deixalleria, i les Oficines en conjunt, d'un considerable grau d'autoabastiment energètic, reduint així el consum de combustibles fòssils i contribuint al benefici ambiental i social evitant majors emissions contaminants.