Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ de la Taula de treball d'oci nocturn

Dimarts, 10 de març de 2020

REUNIÓ TAULA DE TREBALL D'OCI NOCTURN

Es tracten aspectes relacionats amb infraestructures, neteja i manteniment

Avui hi ha hagut reunió ordinària de la Taula de treball d'oci nocturn, en què s'han tractat diversos aspectes relacionats amb les inversions en infraestructures, neteja i manteniment, de cara, sobretot, a la pròxima temporada.

Prèviament, a l'inici de la reunió, el batle Alfonso Rodríguez Badal ha traslladat a les persones assistents que Calvià s'ha sumat a les actuacions previstes pel Consell de Mallorca després de la suspensió de la Fira turística de la ITB de Berlín, per moure un destí tant important com l'alemany i mostrar Mallorca en general i Calvià en particular com a destinacions segures que són. En definitiva, per transmetre la tranquil·litat d'un destí que té capacitat de reacció i sanitàriament molt segur.

Entrant en matèria, el batle ha explicat les inversions que estan en marxa i les que estan previstes per iniciar-se després de la temporada a les zones de Magaluf-Palmanova i Santa Ponça.

Així, al primer d'aquests dos destins s'estan duent a terme les obres de reforma de la plaça de na Nadala, on està prevista una reordenació de la plaça i la millora de la planta impulsora i la canalització, amb la previsió que aqueste dues obres es duguin a terme en uns mesos. S'han iniciat, també, les obres al carrer Martín Ros García i a partir de novembre se seguiran al carrer Torrenova, en aquest cas el que es vol fer és una zona més uniforme (donant continuïtat amb el carrer Sant Miquel de Líria) millorant les infraestructures i actuant també en les canalitzacions d'aigües residuals. Per altra banda, està a punt d'adjudicar-se les obres de reforma dels carrers París i Germans Pinzons, en què s'eliminaran les barreres arquitectòniques, es donarà uniformitat als dos carrers i on es farà un aparcament per a 130 places i una zona de lleure amb un anfiteatre. Finalment, ha fet referència al front marítim de Magaluf, una renovació integral de la primera línia, que està previst que pugui iniciar-se l'hivern que ve.

En quant a Santa Ponça, en breu començarà l'obra de reforma integral de la Gran Via Puig des Teix (que va del carrer Riu Sil fins al carrer Puig de Galatzó), que s'iniciarà la setmana que ve a la zona residencial i es reprendrà el mes de novembre per continuar a la zona turística. També s'està realitzant una actuació de millora a la plaça on hi ha la parada de taxis a la zona des Castellot, i està previst que en breu es pugui instal·lar el mobilizari urbà a l'Avinguda Jaume I, on es va fer també una reforma integral, després que s'acabi de soterrar el cablejat elèctric.

En totes aquestes obres hi ha, a més, un factor en comú i és que totes elles preveuen reformes també de les canalitzacions de les aigües pluvials i residuals, la qual cosa permetrà millorar problemes d'olors que hi ha en llocs determinats o inundacions en casos de pluja forta.

Pel que fa al tema de la neteja, s'ha informat des de l'empresa pública Calvià 2000 que en temporada alta s'hi destina el 17% dels recursos de neteja i que de cara a aquesta temporada d'estiu hi haurà millores amb noves agranadores i fregadores que es destinaran, especialment, a reforçar les segones línies. Calvià 2000 ha explicat, no obstant, que l'any passat es va notar una millora en quant al compliment de la normativa a l'hora de fer la neteja dels carrers d'aquestes zones. De cara enguany, es farà especial esment en la recollida dels cartons, demanant col·laboració perquè els establiments, que no ho fan, compleixin els horaris. S'ha demanat, així mateix, una especial atenció als residus que provoquen els take-away recordant que l'any passat es va modificar l'Ordenança on es delimitaven les zones d'influència que són responsabilitat de cada establiment.

En darrer lloc, s'ha informat de les actuacions importants de manteniment previstes de cara a enguany, per a tot el municipi i que també afectaran a les zones d'oci. El batle ha explicat que s'ha previst una partida d'1.500.000 euros per asfaltar diverses zones i més de 300.000 euros per substituir luminàries antigues per tecnologia LED.

Es tracta de la quarta reunió que fa la Taula de treball d'oci nocturn de Calvià, un òrgan que es reuneix cada mes i que té com a objecte fer front al denominat turisme d'excessos i avançar cap a una millora de la qualitat de les zones d'oci nocturn.

La Taula de treball d'oci nocturn, presidida pel batle de Calvià, està integrada per diferents departaments municipals (Turisme, Policia Local, Comerç, Activitats, Calvià 2000 i Igualtat), així com l'Associació hotelera de Palmanova-Magaluf, l'Associació hotelera de Santa Ponça, les associacions ABONE i ACOTUR, Radio Taxi de Calvià i la Guàrdia Civil.