Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comissiķ de seguiment de la finca Galatzķ

Dimarts, 10 de març de 2020 

PRIMERA REUNIÓ DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT DE LA FINCA PÚBLICA MUNICIPAL DE GALATZÓ

S'ha concretat un Pla d'actuació 2020-2024 per impulsar la Finca des de la gestió, la formació i l'ús públic

Avui s'ha reunit, per primera vegada, la Comissió de seguiment de la Finca Pública de Galatzó que está integrada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consistori, per responsables de diferents departaments de l'Ajuntament, amb Medi Ambient al capdavant (Patrimoni, Vies i Obres y Cultura, entre d'altres), i l'Associació de Ramaders i Agricultors de Calvià.
Aquesta Comissió, presidida pel tinent de batle de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, té la funció de fer seguiment del Pla Director de la Finca de Galatzó que s'ha concretat amb un Pla d'actuació 2020-2024 que s'ha presentat avui a la reunió, i que se centra en tres objectius: mantenir la gestió integral de la finca a nivell agrícola, ramader i forestal; el foment de l'ús públic de la finca i el turisme rural sostenible, i fer que la finca sigui en un futur referent com a centre de formació en temes de medi ambient, oci i temps lliure abordant els reptes del canvi climàtic i transició ecològica a nivell local.

Rafel Sedano, a més, ha informat durant la reunió de les actuacions de millora que s'estan duent a terme en aquests moments a la finca i els projectes previstos. Així, ara s'està restaurant el sistema hidràulic i els molins, i està previst l'inici de la restauració de les porqueres que es convertiran en un Refugi que s'integrarà a la Xarxa de Refugis del Consell de Mallorca. També està prevista la reforma integral de les Cases de Galatzó, de la vaqueria, entre d'altres.

Dossier informatiu aquí