Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Retirada de l'embarcaciķ encallada a Son Maties

Dimecres, 15 d'abril de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ INICIA LA RETIRADA DE L'EMBARCACIÓ ENCALLADA SOBRE LA PLATJA DE SON MATIES

Els treballs de desballestament es realitzen per la passivitat de la propietat a qui se li reclamarà el cost de la retirada

Aquesta setmana s'han iniciat les tasques de retirada de l'embarcació que romania sobre la platja de Son Maties, a Calvià, que es duen a terme pel mètode de desballestament després que s'hagi descartat, per inviable, la retirada per mar o per carretera.
L'Ajuntament de Calvià va decidir obrir un procediment d'urgència per a la retirada de l'iot a causa de la passivitat de la propietat, tot i els constants requeriments realitzats pel consistori perquè assumís la seva responsabilitat. El cost és de 78.650 euros que seran reclamats a la propietat.
El desballestament comprèn diferents fases que s'han iniciat amb els treballs preparatius preliminars, amb una inspecció detallada de l'embarcació i un inventari de materials, possibles materials perillosos i equips reutilitzables.
Una vegada finalitzada aquesta fase, es retiraran els materials perillosos seguint tota la normativa de seguretat respecte a la retirada d'aquest tipus de materials. Seguidament, s'extrauran materials desmuntables i accessibles, com materials tèxtils, mobiliari que no formi part de l'estructura de l'embarcació, electrodomèstics, elements decoratius, etc. Un cop realitzats aquests treballs, s'iniciaran els talls i desmantellaments de dalt a baix, per finalitzar amb el tall de tota l'estructura en trossos.
Durant els treballs es prestarà especial atenció, en tot moment, a qualsevol possible caiguda accidental de residus a la mar o sobre l'arena de la platja, que seran ràpidament recollits i a la fi de cada jornada es realitzarà una neteja de la zona. Així mateix, el material retirat es traslladarà a gestors de residus per a la gestió final.