Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

248 actes per desobedičncia en la darrera setmana

Dimecres, 6 de maig de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

ELS AGENTS AIXEQUEN 248 ACTES PER DESOBEDIÈNCIA EN LA DARRERA SETMANA

Es tracta de 158 actes més que la setmana anterior, ja que s'hi afegeix el factor de l'establiment de franges horàries per sortir de les llars

La Policia Local de Calvià ha proposat per sanció a 248 persones en la darrera setmana per desobediència a les restriccions acordades en el Reial Decret 463/2020, de 14 de març, per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. Aquest increment en 158 actes més en comparació amb la setmana anterior és la dada més rellevant que s'ha posat en comú avui matí a la Junta Local de Seguretat a Calvià que es reuneix cada dimecres per fer seguiment de les mesures de confinament per mor de l'estat d'alarma. En la reunió hi han pres part el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el major de Policia, José Antonio Navarro Muñoz; i el comandant de la Guàrdia Civil a Calvià, el subtinent Agustín Paniagua.

La majoria de les multes s'han proposat durant el cap de setmana, els dies 2 i 3 de maig, quan es va facilitar la sortida per a la pràctica d'esport individual. Durant aquestes jornades, en les quals ja es podia també sortir a fer una volta a peu, s'ha notat una major afluència al Passeig Calvià, a les platges i passejos marítims del municipi. Aquests dies els policies s'han dirigit de manera especial en fer complir les franges horàries sobre les condicions en les quals es pot fer activitat física no professional a l'aire lliure durant l'estat d'alarma, en horari de 6 a 10 del matí i de 20 a 23h.

Així mateix, els agents de Policia Local de Calvià continuen fent controls a les carreteres de Calvià per evitar desplaçaments innecessaris en els diversos punts de vigilància que es posen en marxa. Durant la setmana passada es va mantenir el mateix nombre de controls que la setmana anterior, 48, normalment a l'entrada i sortida de tots els nuclis de població de Calvià. En total es varen verificar 1.659 vehicles, el que suposa 362 més que la setmana anterior, fet que prova un increment de la mobilitat.

De fet, la majoria de denúncies interposades han estat motivades per circular amb vehicle o a peu sense causa justificada, tot i que comencen a tenir rellevància altres infraccions com prendre el sol a la platja o la pràctica de botellot. I, en diverses ocasions, aquestes dues pràctiques no permeses alhora. Fer botellot a les vies i espais públics de qualsevol naturalesa està prohibit segons l'ordenança municipal de foment de la convivència.

Cal recordar que divendres dia primer de maig va començar el servei de socorrisme a la costa calvianera, amb tres socorristes a les platges grans, dos a les mitjanes i un a les petites. A totes les platges hi ha bandera vermella, a fi de recordar que encara està prohibit banyar-s'hi i que serà així fins a la fase 3 de desescalada del confinament. Per la seva banda, membres de Protecció Civil han lliurat aquesta setmana 250 mascaretes d'un sol ús als principals nodes del transport col·lectiu a Calvià i han recordat als passatgers que fer-ne ús és obligatori.

L'Ajuntament de Calvià agraeix la col·laboració de la ciutadania en el seguiment de les mesures de restricció. També, recorda que encara no es pot fer ús de les zones comunes dels edificis i per tant no es poden banyar ni prendre el sol tampoc a les piscines comunitàries. El consistori reitera que és responsabilitat de totes i tots seguir les normes i recomanacions sociosanitàries mentre duri el procés de desescalada.