Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calvià

Divendres, 3 de juliol de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AGENTS POLICIALS INTERPOSEN EN UNA SETMANA 74 DENÚNCIES PER DESTORBAR LA CONVIVÈNCIA

També se sancionarà un bar de Peguera per excés d'aforament

En la darrera setmana, la Policia Local de Calvià ha interposat 74 sancions relacionades la convivència ciutadana, 25 són per conductes perjudicials per a la normal convivència i relació entre les persones i vuit per desobediència a l'autoritat. En referència a renous, se sancionaran onze locals per causar molèsties i cinc per obres fora d'horari. Així també, s'ha informat de cinc casos de locals que incomplien els horaris d'obertura o tancament i un cas per pràctica de balcòning.

D'altra banda, dimecres passat a les 22 h, agents de la Policia Local de Calvià varen acudir a un bar del Boulevar de Peguera alertats de què hi havia una concentració gran de persones, gairebé tots sense mascareta. Els agents varen comprovar que el local excedia l'aforament permès, per la qual cosa s'enfronta a una sanció administrativa que pot arribar als 30 mil €. Segons les mesures que cal aplicar per la crisi sanitària, a l'interior l'aforament màxim pot ser d'un 75% i a la terrassa, on es congregaren més de cent persones, s'ha de garantir la distància de seguretat interpersonal de metre i mig.

En la mateixa línia de feina causada per la pandèmia, la Policia Local de Calvià ha aixecat en la darrera setmana 34 actes per incomplir el Reial Decret 21/2020. En controls de trànsit realitzats a Santa Ponça i a El Toro, 28 persones viatjaven en cotxe acompanyades i no portaven mascareta. També s'han aixecat algunes actes administratives per no dur mascareta ni mantenir la distància de seguretat, viatjar en transport públic sense mascareta, per incompliment de les mesures de seguretat dins un local o l'ús de la barra de bar passades les 22 h, segons regula el Pla per la nova normalitat del Govern balear.

Aquestes dades s'han posat en comú avui migdia en la Junta Local de Seguretat a Calvià. En la reunió hi han participat el batle, Alfonso Rodríguez Badal; la tinenta de batle, Nati Francés Gárate; el director general de Serveis Generals i Policia, José Antonio Fernández Ballesta; el secretari de l'Ajuntament, Joan Castañer Alemany; el cap de Policia, Paco Darder Kittila; el comandant del lloc de la Guàrdia Civil a Calvià, el tinent Manuel Martínez Palomo i el subtinent Agustín Paniagua.

A més a més, Policia de Calvià continuen amb els controls a les cales del municipi per evitar aglomeracions. Aquests controls específics, a més de les patrulles a peu de platja, es mantindran mentre sigui necessari preservar el distanciament social i el control de la densitat. De fet, les cales de Contesa, Portals Vells i El Mago són de les que presenten major densitat, per la qual cosa és millor adreçar-se a platges amb arenals més extensos.