Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Policia de Calviā clausura una festa ilˇlegal

Dilluns, 6 de juliol de 2020

CLAUSUREN UNA FESTA IL·LEGAL AMB DROGUES EN LA QUAL PARTICIPAVEN UN CENTENAR DE TREBALLADORS DE TEMPORADA DE MAGALUF

Durant el cap de setmana els agents també han sancionat 23 joves per incomplir les normatives vigents

La Policia Local de Calvià va localitzar a través de la xarxa social Facebook l'organització per part de treballadors de temporada de Magaluf d'una festa il·legal a un xalet de Costa de la Calma. Els agents varen constatar que s'infringia la normativa actual, ja que no comptava ni amb autorització ni llicència, a més a més de suposar una situació de risc per mor de la Covid-19. La festa s'anunciava per a dissabte com a pool party, amb la imatge d'una piscina i un flotador d'unicorn. El preu de l'entrada era de 35 € i fins i tot oferien una versió VIP de 100 €. Nou policies acudiren a primera hora de l'horabaixa i certificaren que se celebrava una festa gran amb un centenar de persones i que hi havia alcohol en grans quantitats, altaveus, DJ, i un datàfon. Tot apunta al fet que es pot tractar d'una activitat clandestina, que segons la Llei d'Activitats 6/2019 és molt greu, per la qual cosa els organitzadors poden ser sancionats amb una multa que va dels 30.001 € als 300.000 €. A més a més, els policies aixecaren cinc actes per tenença de substàncies, una d'elles era òxid de dinitrogen o gas del riure. Els agents no pogueren identificar els individus propietaris de la droga, als quals se'ls sancionaria amb una multa de 600 €.

D'altra banda, els agents policials han denunciat aquest cap de setmana 23 joves per incomplir les normatives mentre estaven reunits en espais públics. Divendres vespre a Peguera s'aixecaren quatre actes per possessió de drogues, una per manca de respecte, una per dur un ganivet i una altra per no dur mascareta. Dissabte a les dues de la matinada, la Policia Local de Calvià va acudir a Magaluf alertada de la possible pràctica de botellot. Tot i que no es va poder constatar, es va denunciar quatre joves per no mantenir la distància de seguretat i no portar mascareta. Fet semblant va tenir lloc l'endemà a la nit a un parc de Santa Ponça, on s'aixecaren actes administratives per no seguir les normes d'higiene i distància de seguretat a sis joves que estaven reunits. A més a més, a un d'ells se'l denuncià per aportar dades falses. Un cas gairebé idèntic va tenir lloc a Palmanova, on es varen denunciar a un grup de sis joves que no respectaven la distància de seguretat ni portaven mascareta. Finalment, avui a les 5:35 h, s'han denunciat tres joves per practicar botellot a la platja de Buguenvíl·lea, a la zona de Cas Català.
La sanció per pràctica de botellot és de 500 €. No obstant això, l'Ordenança per al Foment de la Convivència a Calvià contempla substituir la sanció de multa per sessions formatives, participació en activitats cíviques o treballs per a la comunitat en aquells casos en què així es determini per Decret de Batlia, amb el consentiment previ de la persona interessada com a alternativa a les sancions d'orde pecuniari, a no ser que la llei n'imposi el caràcter obligatori.