Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Signatura Conveni Biodibal entre Ajuntament i UIB

Calvià, 8 de juliol de 2020

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PRIMER MUNICIPI QUE S'ADHEREIX AL PROGRAMA BIODIBAL AMB LA UNIVERSITAT DE LES ILLES BALEARS I RED ELÉCTRICA

L'acord permetrà donar a conèixer la biodiversitat del municipi i l'accés a la base de dades per a la utilització tècnica de les diferents àrees municipals

L’Ajuntament de Calvià i la UIB han signat un acord de col•laboració que suposa l’adhesió del municipi al projecte BIODIBAL. El Conveni l’han signat Alfonso Rodríguez Badal, batle de Calvià, i el doctor Llorenç Huguet, rector de la Universitat de les Illes Balears. També han assistit a l’acte Rafel Sedano, tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Calvià; Luís Vegas, gerent de la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears; el doctor Samuel Pinya, investigador i director de Biodibal; el doctor Jordi Llabrés, vicerector d’Innovació i Relacions Institucionals de la UIB, i Francisco Giménez, director general de Desenvolupament Sostenible de Calvià.

La Universitat de les Illes Balears, a través del grup de recerca d'Ecologia Interdisciplinària, i Red Eléctrica de España han desenvolupat BIODIBAL, una plataforma digital dedicada a la biodiversitat i al turisme de naturalesa. Per a l’Ajuntament de Calvià el suport al projecte BIODIBAL suposa l'organització de tota la informació disponible sobre biodiversitat en el portal, la posada en valor de la biodiversitat, la realització d’activitats d’educació ambiental, així com la transformació de la informació compilada en un servei públic d’accés lliure i gratuït per a tothom.

Per al projecte BIODIBAL, la col•laboració amb l’Ajuntament suposa millorar la qualitat de la informació del projecte a partir de bases de dades públiques d’àmbit local, i la millora de la capacitat per arribar al màxim nombre de visitants del municipi de Calvià interessats en el món de la biodiversitat i la natura. A més, la UIB, a través del projecte BIODIBAL, gestionat per la FUEIB, realitzarà un treball exhaustiu per al registre i millora de l’accés a la informació sobre biodiversitat present al municipi de Calvià. Amb aquesta informació s’habilitarà un espai a la plataforma on figurarà informació sobre la biodiversitat present al municipi, sobre la diversitat a les diferents rutes i espais consensuats amb l’Ajuntament, així com el desenvolupament de projectes específics o en col•laboració amb altres entitats que suposin una millora i increment de recollida d’informació sobre biodiversitat.

Paral•lelament es faran tot un conjunt d’activitats d’educació ambiental adreçades als estudiants d’educació infantil, primària i secundària, així com la resta de ciutadans i ciutadanes del municipi. L’Ajuntament posarà a disposició de la Universitat l’accés a la informació sobre biodiversitat de què disposi, per tal de fer-la accessible als ciutadans, sempre que no sigui sensible per motius de conservació.

Actualment BIODIBAL constitueix la plataforma amb major informació sobre la distribució d'espècies de les Illes Balears. Aquest acord de col•laboració permetrà a l'Ajuntament de Calvià disposar d'una anàlisi de la biodiversitat present a les diferents rutes senderistes del municipi per tal de potenciar el turisme de naturalesa i el senderisme. Fruit de la col•laboració es duran a terme sis activitats-tallers d'educació ambiental adreçades a donar a conèixer la biodiversitat i fomentar la pràctica de la ciència ciutadana entre les persones residents al municipi i, en especial, en els centres escolars.

https://diari.uib.cat/arxiu/BIOBAL-una-enciclopedia-virtual-al-servei-de-la.cid581367

Declaracions:

Declaracions del batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal

Declaracions del rector de la Universitat de les Illes Balears, Llorenç Huguet

Declaracions del tinent de batle de Medi Ambient i Transició Ecològica de l’Ajuntament de Calvià,  Rafel Sedano

Declaracions de l'investigador i director de Biodibal, Samuel Pinya