Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calvià

Dilluns, 20 de juliol de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AIXEQUEN ACTA A DOS LOCALS DE PUNTA BALENA OBERTS

També s'ha formulat denúncia a tres establiments de Portals Nous per excedir l'aforament i a altres cinc locals del municipi per incomplir l'hora de tancament

Agents de la Policia Local de Calvià, juntament amb Guàrdia Civil i inspectors del Govern balear, ha dut a terme una campanya d'inspecció durant el cap de setmana per comprovar si es complia la normativa referent al pla de mesures excepcionals per afrontar la pandèmia, en especial atenció als locals on es dispensa alcohol situats als carrers Punta Balena, General García Ruiz i Federico García Lorca de Magaluf. Les actuacions s'han saldat amb dues actes a locals situats a Punta Ballena que estaven oberts i on es prohibeix temporalment l'activitat empresarial. La Direcció general d'Emergències i Interior de la Conselleria d'Administracions Públiques podria qualificar aquests fets com a infraccions molt greus que comporten sancions que oscil•len entre els 60.001 i 600.000 €, a més de la possibilitat de tancar el local.

D'altra banda, els agents policials han dut a terme el servei ordinari de vigilància de locals d'oci nocturn i han aixecat acta a tres locals de Portals Nous per excés d'aforament. A més a més, dos d'aquests locals denunciats divendres tampoc mantenien les distàncies de seguretat. A això cal afegir que un tercer local, supervisat dissabte en un servei programat conjunt amb la Guàrdia Civil, reincidia en excedir l'aforament permès i a més a més incomplia la norma d'informar els usuaris de les mesures Covid-19. Les faltes per excés d'aforament poden ser lleus, greus o molt greus, depenent del nombre de persones que es puguin contagiar, per la qual cosa la forquilla de l'import de les multes que es poden interposar va dels 100 als 600.000 €.

Finalment, Policia Local de Calvià ha aixecat cinc actes per incomplir l'hora de tancament, que actualment és a les dues de la matinada. Varen incomplir la mesura aquest cap de setmana tres locals de Santa Ponça, un de Palmanova i un de Peguera. Els agents policials varen comprovar aquests fets i en varen deixar constància entre les 2:31 i les 3:40 h de la matinada. No obstant això, la majoria de locals supervisats a Calvià compleixen amb la normativa dictada de prevenció contra la Covid-19.

Cal afegir, així mateix, que Policia Local ha mantingut la resta de serveis i operatius durant el cap de setmana a tot el municipi. Ahir vespre varen ser requerits per actuar per un ofegament d'un nadó d'onze mesos en una piscina d'una casa particular d'El Toro. Quan la policia va acudir al lloc dels fets varen trobar el pare de família que intentava reanimar el menut que s'havia ofegat. Gràcies a l'acció dels agents, que practicaren la reanimació cardiopulmonar específica per a nadons durant una hora, el menut va poder recuperar el pols i ser traslladat estable fins a l'Hospital Universitari de Son Espases.