Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calvià

Dilluns, 27 de juliol de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AIXEQUEN ACTA A TRETZE LOCALS DE CALVIÀ PER INCOMPLIR NORMATIVA RELACIONADA AMB LA PREVENCIÓ DE LA COVID-19

La setmana passada els agents policials varen haver de tancar cada dia l'accés a algunes cales de Calvià per evitar aglomeracions

Agents de la Policia Local de Calvià, juntament amb Guàrdia Civil i inspectors del Govern balear, ha dut a terme una campanya d'inspecció durant el cap de setmana per comprovar si es compleix la normativa referent al pla de mesures excepcionals per afrontar la pandèmia. Aquesta acció, a més a més de la que Policia Local executa la resta de dies de la setmana, ha resultat amb l'aixecament tretze actes. Sis han estat a establiments dedicats al servei de bar i/o restaurant de les zones de Santa Ponça, Magaluf, El Toro, Portals Nous i Palmanova. Un dels negocis és de Punta Balena, el qual dimarts romania obert quan en aquest carrer l'activitat empresarial està temporalment prohibida. La Direcció general d'Emergències i Interior de la Conselleria d'Administracions Públiques podria qualificar aquest incompliment com a una infracció molt greu que podria comportar sancions que oscil•len entre els 60.001 i 600.000 €, a més de la possibilitat de tancar el local.

Quatre dels establiments de menjar als quals se'ls ha aixecat acta ha estat per no complir amb les mesures sanitàries de prevenció de la Covid-19, com per exemple manca de condicions higièniques a la cuina i zona de personal, manca d'informació sobre l'aforament màxim als banys o que no hi tenguin gel hidroalcohòlic, no mantenir la distància social, que la plantilla no porti ben col•locada la mascareta o ús de netejavidres com a desinfectant. Així mateix s'ha aixecat una altra acta, en aquest cas a un kebab i no per raons higièniques, sinó per no exhibir el títol habilitant i l'assegurança de responsabilitat obligatòria.

D'altra banda s'ha aixecat acta a cinc locals de copes i d'oci nocturn de Santa Ponça. Les infraccions més comunes que han comès són permetre que hi hagi clients a les barres passades les 22.00 h, no complir amb les distàncies de seguretat, que el personal no dugui la mascareta correctament, o no exhibir el cartell d'aforament màxim als banys. En un altre sentit, s'ha aixecat acta a un local de Magaluf per no complir amb l'horari de tancament dictat a les 2 de la matinada. A la mateixa zona, un negoci dedicat al tatuatge serà proposat per a sanció per no complir amb les mesures de prevenció i contenció per fer front a la crisi ocasionada per la COVID-19.

D'altra banda, els agents policials de Calvià han aixecat 37 actes en la darrera setmana per no portar o no emprar correctament la mascareta quan cal. Aquest tipus d'infracció ha tengut especial incidència en la zona de Magaluf.

Platges
Cal afegir, així mateix, que Policia Local ha mantingut l'operatiu de platges per controlar que es compleix amb el distanciament necessari entre persones segons la normativa vigent. Malauradament cada dia de la setmana passada s'ha limitat l'accés a alguna cala de la costa de Calvià de manera temporal. S'han evitat aglomeracions a les cales de Comtessa, Xinxell, Buganvíl•lea, Balneari d'Illetes, l'Oratori de Portals Nous, El Mago i Portals Vells. Normalment s'assoleix l'aforament permès a migdia, per la qual cosa l'accés no es torna a obrir fins passades les 18 h de l'horabaixa.

Ja que aquest fet és recurrent des que es va permetre el bany recreatiu, l'Ajuntament de Calvià suggereix els banyistes que optin per acudir als grans arenals del municipi on no hi ha problemes d'aglomeracions o que, com a mínim, evitin acudir a les cales esmentades durant les hores centrals del dia.

Convivència
Els agents policials de Calvià han dut a terme diverses accions per al foment de la convivència a Calvià i contra el turisme d'excessos. S'han vigilat i controlat tant establiments com visitants dels carrers de Punta Ballena, General García Ruiz, Federico García Lorca, Avinguda de Magaluf, plaça Pitiüses i voltants, per tal d'evitar aglomeracions a la via pública i complir amb les normatives actuals, amb presència als locals amb major afluència de clients, control de tancament dels establiments i vigilància peatonal a les platges properes on els joves acudeixen a beure més després del tancament dels locals d'oci. Així, en la sarrera setmana, s'han aixecat sis actes per la pràctica de botellot a les platges de Magaluf i Es Carregador de Palmanova, i dues actes per bregues a la via pública a Magaluf.

A Portals Nous també s'han aixecat dues actes per comportament incívic. Així mateix, s'han detingut tres persones en la darrera setmana per presumpte delictes contra la salut pública. També s'ha aixecat acta per molèsties procedents d'una festa a Santa Ponça, per un cas de balcòning i dues actes a dones de mitjana edat per falta de respecte a l'autoritat.

Altres incidents
Gràcies a l'alerta ciutadana, els agents de policia varen poder detenir un home de trenta-un anys que la matinada de dissabte a diumenge va agredir la parella, amenaçar i partir amb el telèfon, claus de l'apartament i la seva documentació de la dona. El cas ara és en mans de la Guàrdia Civil que se'n fa càrrec.

D'altra banda, la Policia Local de Calvià han col•laborat amb un establiment hoteler de Magaluf per a expulsar a vuit clients que provocaven destrosses i causaven molèsties, i que finalment varen accedir a partir voluntàriament. Així també aquesta setmana passada els agents han desmantellat un campament d'hamaques al Caló des Monjo (Peguera).

Finalment, en els darrers set dies s'han interposat 11 denúncies en controls de trànsit per sobrepassar el límit de velocitat i s'ha notificat un positiu en drogues.