Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Nota informativa de la Policia Local de Calvià

Dilluns, 17 d'agost de 2020

NOTA INFORMATIVA DE LA POLICIA LOCAL DE CALVIÀ

AIXEQUEN DEU ACTES A LOCALS DE CALVIÀ PER INCOMPLIR LA NORMATIVA RELACIONADA AMB LA PREVENCIÓ DE LA COVID-19

La setmana passada els agents policials varen haver de tancar l'accés a cales de les zones d'Illetes i Portals Vells per evitar aglomeracions

Agents de la Policia Local de Calvià, juntament amb Guàrdia Civil i inspectors del Govern balear, continuen duent a terme campanyes d'inspecció durant el cap de setmana per comprovar si es compleix la normativa referent al pla de mesures excepcionals per afrontar la pandèmia. Aquesta acció, a més a més de la que Policia Local executa la resta de dies de la setmana, ha resultat amb l'aixecament deu actes, sis d'elles a Santa Ponça. A més a més, s'ha col•laborat en l'operatiu de clausura cautelar de dos locals de la zona dedicats a l'oci i a la restauració a instàncies de la Direcció general d'Emergències i Interior de la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització. Alguns d'aquests incompliments eren permetre l'ús de la pista de ball, no mantenir la distància de seguretat entre grups, o facilitar canyetes de 30 cm de llargària perquè un o més clients poguessin beure.

D'altra banda, els agents han alertat a una disco bar i restaurant de Palmanova que també pot ser tancat de manera cautelar si persisteix en el no compliment de la normativa, ja que s'ha aixecat acta per permetre l'ús de la pista, de la barra, no guardar les distàncies de seguretat entre grups, perquè el personal no portava bé la mascareta o per manca d'informació sobre l'aforament i horari del local. A la mateixa zona, a un xibiu de la platja s'han aixecat actes perquè el personal no emprava mascaretes, no es guardava la distància entre les taules i no hi havia cartell sobre l'aforament.

Així mateix, s'ha aixecat dues actes administratives, a un local i a un client, d'un establiment de menjar ràpid de Magaluf, també per no seguir les normes Covid.

Botellada i mascaretes

A les 2:40h de la matinada de diumenge, els agents de la Policia Local de Calvià varen interposar 13 multes a un grup de joves que practicaven botellada junts a un aparcament de Santa Ponça.

En referència a l'ús de mascaretes, dijous horabaixa passat la Policia Local de Calvià va ser alertada pels veïnats d'El Toro de què hi havia una concentració nombrosa d'adolescents. La policia els va localitzar i va proposar-ne per sanció a cinc d'ells, que tenen entre 14 i 16 anys, per no portar correctament la mascareta. Així mateix, tres joves que passejaven de nit per Magaluf varen ser sancionats pel mateix motiu i per falta de respecte a l'autoritat.

També en referència a l'ús de mascareta, en els controls de vehicles s'han interposat tres denúncies a passatgers per no dur-la o no dur-la correctament.

Renous

Al llarg de tota la setmana la Policia Local de Calvià ha hagut d'atendre diverses telefonades per queixes de renous de festes particulars o per concentracions de joves a les platges. No obstant això, en la majoria de casos n'hi ha hagut prou amb avisar als suposats causants de les molèsties. De fet, s'han observat grups de joves de nit i a la platja que mantenien les distàncies de seguretat i portaven mascareta.

Tot i això, s'ha aixecat acta a un bar de Santa Ponça per tenir el so del televisor massa alt i s'ha clausurat de manera temporal un restaurat de la zona perquè en l'espai habilitat a magatzem havia muntat la cuina i aquesta ocasionava renous al dormitori veïnat.

Platges

Des que el bany recreatiu és permès, Policia Local ha mantingut l'operatiu de platges per controlar que es compleix amb el distanciament necessari entre persones segons la normativa vigent. Malauradament, s'ha de continuar limitant l'accés a algunes cales de la costa de Calvià de manera temporal. S'han evitat aglomeracions a les cales més pròximes a Palma com són les de Comtessa, Xinxell, Buganvíl•lea, i Balneari d'Illetes, o les de Portals Vells i voltants, com la d'El Mago i cala del Rei. Normalment l'aforament permès es produeix poc abans de migdia, per la qual cosa l'accés no es torna a obrir fins ben passades les 18 h de l'horabaixa. Ja que aquest fet és recurrent, l'Ajuntament de Calvià suggereix els banyistes que optin per acudir als grans arenals del municipi on no hi ha problemes d'aglomeracions o que, com a mínim, evitin acudir a les cales esmentades durant les hores centrals del dia.

Tot i aquests incidents cal destacar que el municipi de Calvià és el que ha sofert una caiguda més destacada dels delictes durant el primer semestre de l'any. A Calvià els delictes han baixat un 45,4% el primer semestre que, segons el Ministeri de l’Interior, s’expliquen sobretot pels mesos d’estat d’alarma i el confinament.