Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reallotjades les persones usuāries de la Llar

Dilluns, 24 d'agost de 2020

Reallotjats a centres de la xarxa pública els usuaris evacuats de la Llar de Calvià per un incendi al quadre elèctric

Han estat reubicats temporalment a la Llar d'Ancians, la residència Oms Sant Miquel i Domus Vi de Palma

Un total de 53 usuaris de la residència municipal Llar de Calvià han estat reallotjats de manera temporal a diversos centres residencials de la Xarxa Pública d'Atenció a la Dependència. L'incendi registrat el divendres 21 d'agost en el quadre elèctric de la residència municipal va obligar l'evacuació de tots els residents i personal, que varen ser desallotjats per mor de la propagació de fum. Afortunadament no es va produir cap dany personal.
L'Ajuntament de Calvià, el Consell de Mallorca, des de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials i la Conselleria d'Afers Socials i Esports s'han coordinat des del primer moment per reallotjar els usuaris afectats, molts d'ells, en situació de dependència. Tant el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, com el president de l'Imas, Javier de Juan; la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago i el director general de Dependència, Gregori Molina, han treballat en la reubicació temporal d'aquestes persones a altres centres residencials mentre no puguin retornar a la Llar de Calvià.
D'aquesta manera, 32 usuaris ja han estat traslladats a dues residències del Consell de Mallorca gestionades directament per l'IMAS; 16 a la Llar d'Ancians i 16 a la residència Oms/Sant Miquel, i altres 21 s'han reubicat a la residència Domus Vi, també a Palma.
Totes les persones que han estat reallotjades estan essent ateses pel personal (auxiliars i infermeria) de referència de la Llar que es van traslladant als diferents centres, i també la doctora està a disposició dels metges de les residències.
L'incendi es va produir en el quadre elèctric del Centre la qual cosa va produir molt de fum i va obligar al desallotjament de les persones residents. El batle de Calvià es va traslladar fins a la Llar junt amb la tinenta de batle de Cohesió Social, Nati Francés, i la regidora de Desenvolupament Social, Infància i Persones majors, M. Carmen Rojano; que, amb la gerent de la Llar, M. Carmen Pérez Blasco, atengueren als residents i iniciaren la coordinació per a reubicar-los. Mentre esperaven a ser traslladats a altres centres, se'ls va dur momentàniament a l'Ajuntament per atendre'ls en unes condicions més adequades.
Ja ha començat a fer-se la valoració dels danys materials per iniciar les reparacions. S'espera que abans d'un mes la Llar de Calvià pugui tornar a la normalitat.