Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

La Balear a les Reserves Marines de Calvià

Dijous, 17 de setembre de 2020

LA BARCA DE BOU I VELA LLATINA BALEAR NAVEGA PER PRIMERA VEGADA PER LES AIGÜES DE CALVIÀ

L'embarcació, declarada Bé d'Interès Cultural, s'obre al públic calvianer per descobrir la riquesa de la biodiversitat i el paisatge de les reserves marines de les Malgrats i l'Illa del Toro

La Balear, l'embarcació de vela llatina propietat del Consell de Mallorca, navega aquests dies per aigües calvianeres, per primera vegada per mostrar a la ciutadania la riquesa natural que tresoreja la costa de Calvià, en un recorregut per les reserves marines de les Malgrats i l'illa del Toro.
Els dies 17, 18, 21, 22 i 23 de setembre es fan dos torns de sortides per conèixer les particularitats de les reserves naturals i el seu entorn, així com la història de la Balear. El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i el tinent de batle de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, van visitar l'embarcació, acompanyats de la regidora de Medi Ambient i Transició Ecològica, Marga Plomer, per conèixer la tasca que aquesta embarcació està realitzant aquest dies per les aigües calvianeres.
L'Ajuntament de Calvià, a través de l'área de Medi Ambient i Transició Ecològica, i el Departament de Sostenibilitat del Consell de Mallorca han organitzat aquesta activitat que, segons ha destacat Rafel Sedano, ha tengut una gran resposta de la ciutadania ja que les places es varen esgotar en qüestió de poques hores, la qual cosa posa de manifest l'interès que hi ha en descobrir la rica biodiversitat i el paisatge de les reserves marines de Calvià.
La ruta de la Balear s'inicia al Port Adriano per anar en direcció cap a la reserva marina de l'illa del Toro. A la Cala Rafalbetx es fa una primera aturada per fer un cap fico i conèixer, de la mà de l'equip de biòlegs de l'àrea de Medi Ambient, les particularitats i valors naturals i pesquers de la reserva marina del Toro. Tot seguit, des del Morro d'en Feliu l'embarcació es dirigeix cap a la reserva marina de les Malgrats, on es volteja l'illot de la Malgrat, des del Racó de s'Almadrava fins a s'Olla, per després dirigir-se cap a ses Pedreretes, des d'on es retornarà cap a Port Adriano.
La Balear és una barca de bou de vela llatina de l'any 1924, declarada Bé d'Interès Cultural, que fou adquirida pel Consell de Mallorca i restaurada per la Unitat de Mestres d'Aixa. Durant l'estiu, i organitzat pel Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient, el llaüt es desplaça a diferents llocs del litoral de l'illa, la major part a Parcs Naturals, on fa sortides vinculades al patrimoni i al medi ambient. També acull tallers de navegació amb escolars.