Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ajudes directes als sectors productius

Calvià, 16 de març de 2021

CALVIÀ ANUNCIA UNA CONVOCATÒRIA D'AJUDES DIRECTES A SECTORS PRODUCTIUS DE 3 MILIONS D'EUROS

Cada sol•licitant podrà rebre 3.000 euros de subvenció si compleix amb uns requisits que es flexibilitzen per assolir el màxim d'ajudes possible i reduir els tràmits

Àudio de la intervenció: ENLLAÇ

(La convocatòria es publicarà pròximament en el BOIB)

L'Ajuntament de Calvià posa en marxa una convocatòria d'ajudes directes per al sector productiu del municipi, amb un total de 3.000.000 euros, dels quals 2.022.000 els aporta l'Ajuntament i la resta (489.243 euros cadascun) el proporcionaran el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca. Una partida que l'Ajuntament ampliarà, si cal, perquè totes les persones que compleixin amb els requisits rebin la subvenció. 
Es tracta d'ajudes directes amb una quantitat fixa de 3.000 euros per centre de treball o establiment, amb un màxim de dos establiments per persona, és a dir, amb un màxim de 6.000 euros d'ajudes per persona. Aquesta convocatòria és compatible amb qualsevol altre ajut municipal o d'una altra administració, però no podran sol•licitar la subvenció les persones que hagin rebut algun dels ajuts de el Pla de mesures 'Mallorca Reacciona' que el Consell de Mallorca atorga a través de la Fundació Mallorca Turisme .
Així ho ha explicat el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, que ha comparegut després de la reunió telemàtica mantinguda amb les associacions de l'oferta associada, juntament amb la tinenta de batle, portaveu de l'equip de govern i portaveu del grup municipal del PSIB-PSOE, Nati Francès, i la regidora i portaveu del grup municipal Podem-Més, Marga Plomer.

Novetats de les ajudes
Aquesta convocatòria introdueix una sèrie de novetats respecte a altres ajudes, amb el doble objectiu d'arribar al màxim de gent possible i simplificar i agilitzar els tràmits.
La primera novetat és que, per sol•licitar l'ajuda, només serà necessari aportar una declaració responsable, com a garantia que es compleixen amb els requisits de la convocatòria, que posteriorment podrà comprovar l'administració, i no serà necessari justificar a posteriori la inversió que realitzi la persona beneficiària.
Una altra de les novetats destacades és que les persones que al llarg de 2020 hagin contret deutes tributàries i davant la Seguretat Social, o tinguin deutes davant l'administració, i que no siguin superiors a les subvencions que puguin rebre, podran sol•licitar l'ajuda. Sense perjudici que tindran dret a l'ajut si, en el cas d'existir un deute anterior a 2020 i superior a aquesta ajuda, la persona beneficiària procedeixi a regular la seva situació en el període de subsanació que s'estableixi.
Sempre que hi hagi disponibilitat pressupostària, es podrà ampliar la quantia inicial amb l'objectiu que les sol•licituds que es presentin, i que compleixin amb els requisits, puguin obtenir l'ajuda.

Activitats subvencionables
Activitats de restauració, gimnasos, escoles de dansa, sales de ball i discoteques que no compleixin amb algun o alguns dels requisits per a ser beneficiaris de qualsevol de les convocatòries d'ajudes per pal•liar els efectes de la COVID-19 implementades per la Fundació Mallorca Turisme del Consell de Mallorca, dirigides a aquests sectors.
Activitats d'oci nocturn.
Comerç al detall de productes o serveis de bugaderia, agències de viatges, rentat de cotxes (excepte estacions de servei), ferreteria, drogueria, merceria, dietètica, estètica, perruqueria, perfumeria, cosmètica, tatuatges, instituts de bellesa, decoració, plantes, floristeries i herbes en herbolari.
Parcs d'atraccions de caràcter estable, centres d'oci, minigolf, karting, lloguer de bicicletes (s'exclouen expressament els establiments de jocs recreatius, cases d'apostes o similars).
Estudis fotogràfics i Foto-Servei, venda de llibres i premsa, papereries, impremta i copisteria.
Comerç al detall de productes tèxtils, confecció, calçat, pells, articles de cuir, souvenirs, confeccions per a la llar, articles esportius.
Comerç al detall d'articles de joieria, rellotgeria, argenteria, bijuteria, porcellana i joguines.
Comerç al detall de productes alimentaris i begudes en general (excepte hipermercats i grans superfícies): forns, botigues de queviures, supermercat, botelleries, carnisseria, pastisseria, fruiteria, sempre que no hagin estat obertes al públic més de nou mesos durant l'any 2020.

Requisits per presentar la sol•licitud
Podran presentar-se a la convocatòria les persones físiques i jurídiques privades, i les comunitats de béns i altres entitats sense personalitat jurídica degudament constituïdes segons la normativa.
Alguns dels requisits que s'inclouen en la convocatòria són els següents: no haver percebut les ajudes 'Mallorca Reacciona' del Consell de Mallorca, no superar una mitjana anual de 20 treballadors per establiment o centre de treball, o no haver estat sancionat per incompliment molt greu de la normativa Covid o ser considerat reincident.
Les sol•licituds s'hauran de presentar de forma telemàtica, de manera que serà necessari comptar amb un certificat digital o DNIe.