Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Comenįa la reforma de la depuradora de Calviā

Dimecres, 31 de març de 2021

INICIADES LES OBRES DE LA REFORMA INTEGRAL DE LA DEPURADORA DE CALVIÀ DINS DEL PLA DE MILLORA DEL TRACTAMENT DE LES AIGÜES RESIDUALS DEL MUNICIPI

L'import de l'obra és de més de 2,4 milions d'euros.

Permetrà una millor qualitat en la depuració a un menor cost mediambiental.

L'Ajuntament de Calvià, a través de l'empresa pública Calvià 2000, ha inciat les obres de reforma integral de l'estació depuradora de Calvià, que dona servei als pobles de Calvià i es Capdellà, dins del Pla de millora del tractament de les aigües residuals del municipi, que inclou altres actuacions com les reformes de les depuradores de Bendinat i Peguera realitzades l'any 2018; la dotació d'un sistema de tractament de residus de sanejament, especialment tovalloletes humides, residus plàstics i arenes, realitzada l'any 2019, o la construcció d'un tractament de regeneració d'aigua per a reutilització a Santa Ponça que s'està duent a terme actualment.

L'obra projectada, que té un cost de 2.448.637 euros i es finançarà a través del cànon de sanejament, s'ha iniciat el mes de març i consisteix en la construcció d'una nova depuradora d'aigües residuals a la mateixa parcel•la on hi ha l'actual, dotant-la dels equips necessaris i dimensionant-la per donar respostes a les demandes actuals. Es dotarà d'un sistema de desodorització, deshidratació de fangs i de sistema d'eliminació de nutrients. També s'equiparà amb un sistema de tractament de regeneració d'aigües que possibilitarà la reutilització de l'aigua tractada en reg agrícola i reg de jardins amb total garantia sanitària. Tot plegat, permetrà assolir el millor nivell de qualitat de depuració al menor cost energètic i mediambiental.

El tinent d'alcalde i president de Calvià 2000, Marcos Pecos, que ha visitat les obres amb el gerent de l'empresa municipal, Javier González, assenyala que aquesta actuació forma part d'el Pla que inclou inversions estratègiques a les depuradores de Calvià per garantir la qualitat i gestió eficient d'aquestes infraestructures, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aigua depurada per a la seva reutilització i avançar cap a l'abocament zero. Pel que fa a la depuradora de Calvià, explica que es contempla la implantació d'un sistema de tractament de regeneració d'aigua que afavorirà la reutilització d'aigua tractada amb garanties sanitàries i mediambientals, i que ja s'han iniciat contactes amb gestors de finques agrícoles interessats en la utilització d'aquestes aigües regenerades.

La depuradora de Calvià-Es Capdellà va ser construïda als anys 80 per donar servei al nucli de Calvià i, des de l'any 2011, també al poble des Capdellà.

Les obres corren a càrrec de la UTE Remodelación Edar Calvià, integrada per les empreses Facsa i Vopsa.