Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

L'Ajuntament incorpora 3 milions de romanents

Calvià, 28 de maig de 2021

CALVIÀ INCORPORA 3 MILIONS D'EUROS DE ROMANENTS PER A INVERSIONS I NOVES LÍNIES D'AJUDES COM LA DESTINADA AL SECTOR DEL TAXI

Aquesta partida se suma als 2 milions d'euros de romanents que l'Ajuntament de Calvià ha destinat a les ajudes directes per al sector productiu

L'Ajuntament de Calvià incorpora 3.016.000 euros procedents dels romanents, que es destinaran a suplementar partides i a noves línies d'ajuts. Aquests tres milions se sumen a la partida de 2 milions d'euros que ja es van incorporar per destinar-los a ajuts directes, que es van convocar a mitjans d'abril per al sector productiu, i que ja s'estan concedint i pagant aquestes últimes setmanes.

Es tracta de la incorporació de crèdit anunciada en la presentació dels Pressupostos municipals de 2021 que es permet gràcies a la suspensió de les regles fiscals (estabilitat pressupostària, regla de despesa i deute públic), aprovada el 6 d'octubre de 2020 pel Consell de Ministres i ratificada posteriorment pel Ple de Congrés, el 20 d'octubre de 2020.

La incorporació d'aquests romanents permetrà destinar una nova partida de 100.000 euros a una ajuda directa a l'agrupació del taxi de Calvià per sufragar les quotes que abonen els i les professionals del sector per mantenir la centraleta.

Altres ajudes a què aniran destinats serà les extraordinàries de lloguer d'habitatge Covid que, amb una incorporació de 400.000 euros, s'arribarà als 800.000 euros per ajudar les persones i famílies que s'han vist més afectades econòmicament per la pandèmia. Aquestes ajudes que es van posar en marxa l'any passat, complementant als ajuts anuals ordinaris, van suposar el 2020 un total de 646.884 euros que van beneficiar 469 persones.

En matèria d'inversions, s'incorporen 380.000 euros per a equipaments i instal•lacions esportives, amb la qual cosa la partida final serà de 580.000 euros.

Un total de 250.000 euros es dedicaran al projecte d'asfaltat i adequació de voreres de diferents zones del municipi, que comptarà amb un total d'1.000.000 d'euros, i 706.000 euros al Pla municipal de creació i condicionament d'aparcaments dissuasoris.

Per a la promoció del comerç de Calvià, s'incorporen 125.000 euros, que sumats als ja previstos en els pressupostos suposaran un total de 221.760 euros.

També es destinen d'aquests romanents 320.000 euros per a l'adequació de platges i per assumir el pagament de la neteja i els serveis de socorristes dels mesos de maig i juny, i 265.000 euros per a l'adaptació de la seu electrònica, suport tecnològic, equips, etc., entre d'altres.

La proposta d'incorporació d'aquests 3 milions d'euros de romanents es va aprovar inicialment, en un punt d'urgència, en el Ple municipal. Un cop es publiqui al BOIB, s'exposarà a el públic durant 15 dies per a la presentació d'al•legacions.