Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Segon torn del programa SOIB Reactiva 2020

Dimecres, 9 de juny de 2021

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ PRESENTA EL SEGON TORN DEL PROGRAMA SOIB REACTIVA 2020 QUE HA PERMÈS LA CONTRACTACIÓ DE 39 PERSONES DESOCUPADES MAJORS DE 30 ANYS AL MUNICIPI

• El 72% de les persones contractades en aquest segon torn són majors de 45 anys
• En total l’Ajuntament i els seus organismes municipals han contractat 106 persones a través d’aquest programa

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, ha presentat avui, juntament amb conseller de Model Econòmic Turisme i Treball, Iago Negueruela Vázquez, l’inici del segon torn de contractació del programa Calvià Reactiva 2020, que suposa la contractació durant quatre mesos, per part de l'Ajuntament de Calvià, de 39 persones treballadores en situació d'atur, majors de 30 anys, a jornada completa, per realitzar obres i serveis d'interès social que beneficiaran tot el terme municipal. A l'acte també hi ha assistit la tinenta de batle d'Educació i Ocupació, Olga Granados; el director general de Model Econòmic, Turisme i Treball, Llorenç Pou Garcias, i la directora del SOIB, Pilar Ortiz Vilar

El Programa SOIB Reactiva 2020 és una iniciativa posada en marxa pel SOIB que s'executa en el marc de la col•laboració amb les corporacions locals, i es configura com una política activa de foment de l'ocupació. Aquest programa, que per Calvià ha suposat 1.006.064,84 euros, es cofinança amb fons del FSE (Fons Social Europeu), en el marc dels Programes Operatius d'Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020; amb fons procedents de l'Estat a través de la Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals; amb fons per afavorir el turisme sostenible a través de la Comissió d'Impuls del Turisme Sostenible, i amb una aportació de l'Ajuntament de Calvià de 269.294,96 euros.

Per aquest programa, a Calvià es van presentar cinc projectes, un per part de l’Ajuntament, a través de l’Institut de Formació i Ocupació de Calvià (IFOC), que engloba diverses àrees municipals (Comerç i activitats, Comunicació, Patrimoni històric, Desenvolupament social, infància i gent gran, IFOC, Igualtat, Manteniment, mobilitat i serveis urbans, Medi ambient i transició ecològica, Oficina d'habitatge, Participació ciutadana i joventut, Servei d’Atenció a la Ciutadania, Serveis econòmics i contractació, i Turisme i litoral), i els altres per part dels organismes públics: Llar de Majors de Calvià, l’Institut Municipal d’Educació i Biblioteques (IMEB), l’Oficina Municipal de Tributs i Calvià 2000.

La convocatòria contempla dos torns de contractació. El primer torn va iniciar el 18 de desembre de 2020 i va finalitzar el 17 d’abril de 2021, amb 67 persones contractades. El segon torn, que avui s’ha presentat, va iniciar el passat 20 d’abril i finalitzarà el proper 19 d’agost, amb 39 persones contractades.

El programa consta de tres línies d’actuació per a persones desocupades: la Línia 1, només per al primer torn, dirigida a joves menors de 30 anys, la Línia 2 dirigida a persones majors de 30 anys aturades de llarga durada, i la Línia 3 per a majors de 30 anys afectades per la crisi sanitària de la Covid-19.

En les tasques d'informació i derivació de persones amb vulnerabilitat social del municipi, perquè puguin participar en aquests programes, ha participat l'àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de Calvià.

Quan finalitzen aquests projectes, IFOC posa a la seva disposició els recursos necessaris per fomentar-ne l’ocupabilitat, com son l'Agència de Col•locació Municipal, el servei d'orientació laboral i el servei d'atenció a l'emprenedor, a més de les accions formatives.

Declaracions Batle ENLLAÇ
Declaracions Conseller ENLLAÇ