Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Finalitzen els primers 9 dies d'intercanvi Erasmus

Dilluns, 2 d'agost de 2021

Finalitza l'estada de joves de Grècia en el marc del Programa d'Intercanvi ERASMUS+

Un grup de 18 joves, d'entre 15 i 23 anys, procedents de Grècia, s'han allotjat durant 9 dies a Calvià per dur a terme la primera fase del projecte d'Intercanvi Juvenil i Cultural, subvencionat en el marc de el Programa "Erasmus +: Joventut en Acció ", amb el títol" Art Intercultural ".
Entre els dies 21 i 30 de juliol han realitzat diverses activitats enfocades a la cohesió de grup, a l'art i la cultura en general. Algunes d'elles han estat creades i dissenyades per joves calvianers que han estat els seus guies durant aquesta experiència, en la qual l'idioma principal de comunicació ha estat l'anglès.

Al llarg d'aquests dies han fet visites culturals per tota l'illa: a la capital, Palma, pel casc antic i el centre històric; a pobles emblemàtics de la Serra de Tramuntana com Valldemossa, Deià i Sóller; a Alcúdia, pujant per les seves murades, i a les Coves del Drach. Excursions al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca i parades obligades a les platges properes als punts visitats com la platja de Muro, Cala Deià o Cala Romàntica a Porto Cristo. En el municipi de Calvià, han tingut l'oportunitat d'anar a Kayak per les Reserves Marines de les Illes Malgrats i el Toro, i visitar un dels nostres estàndards com és la Finca Galatzó.
Aquestes sortides s'han combinat amb altres activitats culturals i tradicionals de Calvià i de Mallorca com la petita representació de la celebració de les festes del "Rei en Jaume", a càrrec de la Colla Muhammad Ali, classe de batucada i exhibició de "Dimonis" , totes elles a Es Generador.
L'últim dia, el Servei de Joventut va organitzar un gran comiat al grup grec, per la qual es va preparar una petita mostra gastronòmica en els exteriors de l'edifici d'Es Generador i una exhibició de "Ball de Bot" a la Sala Amplificador.
A tall de cloenda, els Youth Leaders del grup calvianer i grec junt amb la tinenta de batle de Joventut i Participació Ciutadana, Marga Plomer, van lliurar els Youth Pass, document que reconeix els resultats de l'aprenentatge en el programa Erasmus +, i uns petits souvenirs com recordatori d'aquesta gran experiència.

El balanç que es fa tant des del grup calvanier com del grec és molt positiu, demostrant-se que l'oci responsable i amb valors és ja una realitat. Amb una bona organització i respectant les mesures sanitàries en vigor, ha estat possible dur a terme tota la programació i esperen que aquest sigui el primer de molts intercanvis i col·laboracions amb altres comunitats europees.
A finals d'agost, seran joves de Calvià qui es desplaçaran a Atenes per dur a terme a Grècia les activitats artístiques i culturals.