Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvià Ciutadania Coneix Calvià

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Exposició Dia Mundial de les Tortugues Marines

Dimecres, 15 de juny de 2022

CALVIÀ COMMEMORA EL DIA MUNDIAL DE LES TORTUGUES MARINES AMB L’EXPOSICIÓ SEGUNDAS OPORTUNIDADES

La mostra pretén conscienciar sobre els perills a què s’enfronten aquests animals marins

El día 16 de juny és el Dia Mundial de les Tortugues Marines, un dels animals més amenaçats del planeta i alhora un dels més longeus. Una data que l’Ajuntament de Calvià vol commemorar amb l’exposició Segundas oportunidades que ha organitzat el departament de Medi Ambient junt amb la Fundació Palma Aquarium, i que es podrà veure a l’edifici juvenil des Generador, a Son Caliu, fins al 23 de juny.

L’exposició descriu amb imatges el procediment que es fa des que es dona l’avís d’avistament d’una tortuga marina ferida o malalta i que necessita ajuda. Es pot veure el procés de recollida, trasllat, revisió veterinària, tractament, recuperació i el seu alliberament de nou al mar.

El regidor de Medi Ambient i Transició ecològica, Rafel Sedano, ha assenyalat que amb la mostra «volem conscienciar sobre l’impacte del fems oceànic, els plàstics, la pesca amb xarxes on queden atrapades, el canvi en la temperatura dels oceans i l’augment del turisme a les platges on ponen que fan que estiguin greument amenaçades i desapareixent».

El mateix dijous dia 16, a les 17 h as Generador, es podran aprendre bones pràctiques i com actuar davant un possible avistament a la mar o a terra a la xerrada Rescat de fauna marina protegida.