Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Projecte comunitari 'Activa Son Ferrer'

Calvià, 2 d'octubre de 2023

L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ IMPULSA LA DIADA DEL PROJECTE COMUNITARI “ACTIVA SON FERRER”

Es tracta d'una intervenció per conèixer les necessitats i propostes de la població de Son Ferrer i millorar-ne la comunitat

El grup d'entitats i serveis que fan feina a la zona de Son Ferrer celebrarà aquest dijous 5 d'octubre una diada amb accions lúdiques en el pati de l'Institut d'Ensenyament Secundari. L'objectiu és explicar als veïnats el projecte comunitari “Activa Son Ferrer” integrat per serveis de l'àmbit social, educatiu, juvenil, cultural, sanitari, esportiu, de seguretat pública i associatiu.

La diada pretén que la població resident aporti la seva visió sobre les necessitats i elabori propostes de millora per a la comunitat. En concret, mitjançant tres meses de feina sobre oci i temps lliure, foment d'hàbits de vida saludable, a més a més d'addiccions a substàncies i a les noves tecnologies. En aquestes meses la població s'hi podrà inscriure per participar en els grups de feina que s'aplegaran en els pròxims mesos.

Amb aquesta diada, “Activa Son Ferrer” vol establir canals i ponts de comunicació entre la població i el grup de treball, a fi d'implicar als veïns i afavorir la participació dinàmica. A més a més, els professionals que fan feina a la zona de Son Ferrer compartiran les seves experiències de manera col·laborativa sobre les necessitats detectades i sobre les possibles vies de participació ciutadana futures. A més a més, de 16 a 19 h hi haurà expositors de clubs esportius i associacions, exhibicions de futbol sala, bushido i d'entrenament de força. També es podran tastar batuts saludables i fruita, i gaudir d'activitats infantils i juvenils. El punt final el posarà la batucada jove d'Es Generador.

“Activa Son Ferrer” va iniciar la seva tasca amb una anàlisi amb dades per a continuació dur a terme consultes ciutadanes mitjançant les quals es varen recollir opinions i informacions sobre la realitat de la zona. Actualment, el projecte té un nivell de maduresa que permet avançar cap a la fase de decisió/acció conjunta que emfatitzi encara més la cohesió social i la presa de mesures precises i adequades que donen resposta a les necessitats reals dels habitants de Son Ferrer.

Els membres del grup motor que varen impulsar “Activa Son Ferrer” pertanyen als centres educatius de la zona -escoleta, col·legi i institut-, al Centre de Reforç Educatiu i al Programa de Reforç Educatiu d'Infantil i Primària, a la biblioteca, al Servei Municipal de Joventut, al de Cultura, a la Unitat Bàsica de Salut Son Ferrer, i als Serveis Socials Municipals. També hi estan implicats el policia tutor, la Guàrdia Civil i la dinamitzadora de zona. Aquests professionals i col·laboradors esperen que la diada sigui molt concorreguda per continuar la seva tasca de participació ciutadana de proximitat.

Després de la diada, es mantindrà el canal participatiu obert amb la distribució de pòsters informatius i bústies perquè la població pugui continuar aportant propostes, tant en línia (activasonferrer@calvia.com) com en paper.