Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita / Ajuntament

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Reuniķ amb la presidenta Marga Prohens

Dilluns, 2 d'octubre de 2023

Calvià sol·licita adequar el mapa de zones del Decret d'excessos: «no pot ser que s'apliqui a un costat del carrer i a l'altra banda no»

El batle Juan Antonio Amengual s'ha reunit aquest dilluns al Consolat amb la presidenta Marga Prohens

Vídeo

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Marga Prohens, i el batle de Calvià, Juan Antonio Amengual, han mantingut una trobada aquest dilluns al Consolat de la Mar en què el primer regidor ha transmès una sèrie de peticions municipals. El batle ha valorat la «predisposició i la bona sintonia» de la presidenta.

Amengual ha transmès a Prohens una sèrie de peticions relacionades amb la futura modificació del Decret llei 1/2020 contra el turisme d'excessos —al qual ha començat per proposar que s'anomeni «de turisme responsable»—. Ha sol·licitat eliminar l'actual mapa que acota a determinades zones la implantació del Decret: «es tracta d'una millora, ja que de vegades se separen zones on a un costat del carrer s'aplica i l'altra banda no. Creim que és necessari perquè es pugui aplicar en general i no a una zona concreta. És una cosa que ja hem tractat amb la Conselleria de Turisme».

El batle ha ressaltat que “gràcies a la nostra Policia Local, a la nova unitat de paisà i a la Guàrdia Civil hem aconseguit tancar la temporada alta amb balconing zero, un dels nostres grans objectius. Hem aplicat la llei i sancionat, però també n'hem informat del compliment per tenir unes zones, fins i tot als punts crítics, més tranquil·les».

Amengual ha tractat altres qüestions amb Prohens com el problema de l'accés a l'habitatge i l'alta incidència de suïcidis o la soledat de la gent gran, assumptes dels quals ha dit és imprescindible dur a terme «una lluita autèntica».