Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Casita

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Ampliaciķ sobre el ciberatac a l'Ajuntament

 

 

Divendres, 14 de juny de 2024

AMPLIACIÓ SOBRE EL CIBERATAC A L'AJUNTAMENT DE CALVIÀ DEL MES DE GENER

S'ha publicat informació a la Dark Web, que afecta a usuaris, empleats i proveïdors

Vídeo declaracions Batle           Audio declaracions Batle

Des del 13 de gener passat, quan l'Ajuntament de Calvià va ser objecte d'un ciberatac per part d'un grup de delinqüents internacionals (LOCKBIT 3.0), el consistori ha informat de manera regular dels fets.

En aquesta línia d'informació sobre el ciberatac, des de dia 23 de maig passat s'ha tengut constància de fets nous quan el grup de ciberdelinqüents de LOCKBIT 3.0 ha procedit a publicar informació exfiltrada durant el ciberatac a la seva pàgina web de la Dark Web.

Quina informació han publicat els ciberdelinqüents?

L'Ajuntament, en col·laboració amb les autoritats que investiguen els fets, davant la complexitat d'identificar personalment a cadascun dels afectats, les dades publicades poden correspondre a:

  • Persones o entitats que es relacionen amb l'Ajuntament

  • Empleats municipals

  • Proveïdors

  • Altres usuaris dels sistemes

Fonamentalment, s'han vist afectades les dades identificatives, de contacte, noms d'usuaris i contrasenyes o informació relacionada amb els pagaments o ingressos fets a l'Ajuntament.

 

Quines mesures es poden adoptar?

Des de l'Ajuntament recordam que cal mantenir-se alerta davant possibles intents de qualsevol acció delictiva per part de ciberdelinqüents com ara suplantacions de la identitat o fraus.

 

Algunes recomanacions pràctiques per preservar la vostra informació

  • Estau alerta per possibles phishing. Els ciberdelinqüents mitjançant missatges o correus fraudulents intenten obtenir informació com credencials d'accés a comptes i aplicacions.

  • No feu clic a un enllaç que hàgiu rebut fins a assegurar-vos de l'autenticitat de la procedència, en cas de dubte esborrau el missatge o correu.

  • No heu de compartir mai les contrasenyes amb ningú ni emprar la mateixa a diversos llocs web o app. Les contrasenyes han de ser robustes i han de combinar lletres, números i símbols. Us recomanam que les modifiqueu de forma periòdica.

Si detectau qualque ús indegut o intent d'acció delictiva amb la informació personal, us recomenam que presenteu denúncia davant Guàrdia Civil.


No difongueu mai la informació

Des de l'Ajuntament s'adverteix expressament que la difusió o publicació per qualsevol mitjà de les dades sostretes pels ciberdelinqüents pot ser considerat com un delicte que serà perseguit per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. Si l'Ajuntament fos coneixedor de publicacions o difusions indegudes d'aquesta informació, ho posarà en coneixement de la Guàrdia Civil perquè n'investigui l'autoria i continuï amb les actuacions pertinents.