Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Agenda cultura Calviā

 

PROGRAMACIÓ DE NADAL A CALVIÀ 

L'Ajuntament de Calvià juntament amb les Associacions de Veïns i les AMIPAS del municipi, us proposam unes festes especials en què la solidaritat, la col·laboració, la imaginació, la cultura, la dinamització del comerç i la restauració seran els eixos en què es recolzaran les activitats nadalenques en aquest any tan atípic.

Participau-hi! Entre tots farem que aquestes festes s'omplin de llum!
Tota la informació, clicant a la imatge.
 
Venda de tickets - www.notikumi.com 

 

 

 

PROGRAMACIÓ CULTURAL A CALVIÀ
Desembre - gener - febrer 

Us deixam les activitats dissenyades pel departament de Cultura on dins aquest 2020 i seguint amb les recomanacions sanitàries, tenim espai per poder disfrutar d'elles i d'un Nadal diferent.

Disfrutau-les! 

 

 

 

 

 

 

 

CONVOCATÒRIA D' AJUDES ALS I LES ARTISTES 2020-2021

Amb motiu de la repercusió negativa de la crisi provocada pel Coronavirus en el normal desenvolupament de les activitats artístiques municipals, el Departament de Cultura publica una convocatòria d'ajudes. L'objecte és el d'incentivar els artistes de Calvià fomentant l'activitat cultural i la producció artística mitjançant l'organització de dues mostres col·lectives d'arts visuals als espais expositius municipals. 

Es convida mitjançant aquestes bases als i les interessats i interessades a presentar proposta expositiva per aquestes mostres. En total es seleccionaran 6 artistes per participar-hi de manera col·lectiva. 

Les exposicions tendran les següents dates:
Primera mostra col·lectiva: del 22 de gener al 19 de febrer de 2021. 
Segona mostra col·lectiva: del 9 al 30 d'abril de 2021.
Cadascún dels artistes - o col·lectiu d'artistes - seleccionats, rebrà una retribució total de 900€: 100€ en concepte d'honoraris expositius per la cessió  dels drets necessaris per poder exposar les obres seleccionades i fer-ne difusió, + 800€ d'ajuda als i les artistes amb motiu de la crisi del Coronavirus. 

Les propostes es podran presentar fins al dijous 26 de novembre de 2020. 

Per a més informació podeu posar-vos en contacte amb el Departament de Cultura al telèfon 971 139 181 o al mail cultura@calvia.com 

 

 

 

PROGRAMACIÓ CULTURAL SETEMBRE - OCTUBRE - NOVEMBRE

Us deixam la programació cultural prevista per als propers mesos.

IMPORTANT: a causa de la situació de crisi sanitària actual, la programació està condicionada a les mesures de seguretat que s'adoptin per part de les autoritats sanitàries competents. Recordau a més a més, que és obligatori l'ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat de 1,5mt com a mínim i reservar les vostres places per a cada esdeveniment. 

 

 

 

 

 

 

PROGRAMA FESTES DEL REI EN JAUME 2020 

Clickant a la imatge trobareu el programa de festes d'enguany. Un any especial que degut a les circumstàncies d'emergència sanitària, oferim actes commemoratius NO oberts al públic i amb representació de les colles de les festes. 

Tornarem l'any que ve amb més força que mai! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 PREMIS REI EN JAUME 2020
OBRES SELECCIONADES CATEGORIES FOTOGRAFIA I CÒMIC 

Clickant a la imatge trobareu tota la informació sobre les obres seleccionades que formaran part de l'exposició dels Premis rei En Jaume 2020 que s'inaugurarà al mes de setembre, en què es lliuraran els guardons d'aquesta edició que incorpora les categories de Còmic i Teatre com a novetat. 

 

 

 

 

 

 

 AGENDA VESPRES CULTURALS CALVIÀ 

Us deixam l'agenda d'esdeveniments culturals que des de Cultura Calvià hem programat per els mesos de juny, juliol i agost. Trobareu diferents tipus de continguts culturals a diferents emplaçamets del nostre municipi. 

Recordau que la majoria d'activitats són de franc i que a totes heu de complir amb les mesures de seguretat sanitàries establertes per les autoritats competents; obligatori reservar plaça i ús de mascareta i gel hidroalcòholic. 

 

 

 

Més informació i reserves 971 139 181 / cultura@calvia.com 

 

 

 

                                           AVÍS IMPORTANT!

Amb motiu de l'aplicació de les mesures extraordinàries i temporals de tràmits administratius amb l'Ajuntament de Calvià per la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 i les seves conseqüències, la presentació de la documentació i obres participants es farà per e-mail, o mitjançant correu certificat o per agència de transports. En aquests dos darrers casos, la data del mata-segells no pot ser posterior al 26 de juny per la participació en les categories de Còmic i Fotografia o al 24 de juliol per a la de Teatre.

 

Consultau les bases a la imatge

Un cop feta la tramesa, s'ha de comunicar al Departament de Cultura de l'Ajuntament per correu electrònic cultura@calvia.com i adjuntar-hi la imatge del rebut o justificant d'enviament en el cas d'agència de transports. En el cas de participar enviant la documentació per e-mail, la data del correu no pot ser posterior al 26 de juny en les categories de Còmic i Fotografia, en el cas de Teatre, la data no podrà ser posterior al 24 de juliol. 

Un cop els jurats hagin fet selecció d'obres, l'Organització contactarà amb els artistes seleccionats a la categoria de Còmic per concretar com lliurar l'obra preparada per poder ser penjada en exposició, així com amb els seleccionats a la categoria de Fotografia per concretar com presentar l'obra en paper. 

 

 

CONCURS ONLINE DE TALENTS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ

Us proposam que compartiu el vostre talent amb tothom, per això us animam a presentar-vos al Concurs online de Talents del municipi de Calvià. Participau enviant el vostre vídeo ballant, cantant, actuant, interpretant o fent allò que us agradi.

  • Consultau les bases aquí NOVETAT: El termini de presentació dels vídeos s'amplia fins al 13 d'abril.
  • Descarregau l'autorització per a la participació de menors aquí
    A Calvià, el talent és més viu que mai!

 

 

 

PREMIS REI EN JAUME - XVIII EDICIÓ
Teatre, còmic i fotografia

Per tercer any consecutiu es convoquen els recuperats Premis rei En jaume, constituint aquesta la seva XVIII edició. L'objecte de la convocatòria és el d'impulsar la creació artística en diferents disciplines, fomentar l'activitat cultural del municipi i donar-lo a conèixer des de diversos aspectes: històric, lúdic, geogràfic, natural....

Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s'estableix un tema amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre les diferents categories. Les obres presentades s'han d'adequar a la temàtica comuna, ja sigui d'una manera literal o metafòrica, excepte en la categoria de Teatre, en què el lema pot ser lliure. 

 

Per a l'any 2020, la temàtica triada és el veïnatge a Calvià, entès com a vincle que lliga entre ells els veïns d'un terme municipal i, comprenent-s'hi l'urbanisme, els comerços, els espais públics, usos i costums dels seus residents i la vida en comunitat. Per a aquesta edició, s'han incorporat dues categories a la ja existent de Fotografia: Còmic i Teatre. 


Les dotacions són les següents: 

- Premi rei En Jaume de Còmic: 1.200€ + publicació de l'obra + 100 exemplars per a l'autor.
- Premi rei En Jaume de Fotografia: 1.000€ + possibilitat d'una exposició a l'Ajuntament amb la seva obra.
- Premi rei En Jaume de Teatre: 3.000€ + residència teatral + estrena amb taquilla per a la companyia. 

S'estableix del 15 al 26 de juny el termini de presentació de les obres participants en les categories de Còmic i Fotografia. 
Del 13 al 24 de juliol serà el termini de presentació de les obres participants en la categoria de Teatre. 

L'última setmana d'agost es farà la inauguració de les exposicions i el lliurament de premis dins el programa d'activitats de les Festes del rei En Jaume 2020. 

Altra novetat respecte a anteriors edicions és la de poder presentar-se menors d'edat, sempre amb autorització escrita per part dels seus tutors legals. 

Per altra banda, el jurat valorarà la presència de valors ecològics, de respcte mediambiental, sostenibilitat o reciclatge, de manera visual o argumental en els projectes presentats. 

Les obres participants podran presentar-se presencialment, en el Departament de Cultura, de dilluns a divendres, de 09 a 14h. També mitjançant correu certificat o per agència de transports.

Consulta les bases a la imatge

 

 

AGENDA CULTURA CALVIÀ
Mesos març i abril 2020

Us deixam una nova proposta de programació cultural a Calvià pels mesos de març i abril. Com sempre, trobareu una programació variada amb música, teatre, exposicions, rutes culturals, conferències, activitats infantils.... 

 

 

 

 

 

Consulta la programació picant a la imatge. 

 

 

SA RUA DE CALVIÀ 2020

Torna Sa Rua de Calvià! L'esdeveniment que omple els carrers de Calvià Vila de color, festa, música, diversió i participació.
Enguany serà el proper dissabte 22 de febrer i arriba amb alguns canvis significatius; 

- Per ses obres que s'estan realitzant al C/Major de Calvià el recorregut canvia.
- La concentració serà de 15 a 16h al pàrking del Palau d'esports de Calvià.
- Itinerari: Sortida des del Palau d'esports de Calvià / Avg. d'Es Capdellà / Avg. de Palma / Ajuntament de Calvià.

El període d'inscripció començarà el dia 10 de febrer fins al 19 de febrer inclòs. 

 

 

Trobaràs les bases de participació picant aquí. 

 

 

PROGRAMA NEULA PARC 2019

Ja tenim aquí el programa de Neula Parc 2019! 

Enguany arriba amb moltes novetats i una programació molt completa per a totes les edats i amb tot tipus de contingut relacionat amb el Nadal.
Jocs motrius, tallers, manualitats, pintacares, animacions, actuacions, balls, cançons,....
i amb la novetat més important, una gran carpa climatitzada per als més petits de 0-6 anys amb una zona de conciliació familiar.

Del 27 al 30 de desembre al Pavelló Galatzó. Consultau la programació a la imatge!

Feliç Neula Parc, un espai per a tota la família. 

 

 

 

 

 

CONCURS CARTELL DE SA RUA DE CALVIÀ 2020 

22 de febrer de 2020 a Calvià

Un any més posam en marxa el ja tradicional concurs del cartell de Sa Rua de Calvià 2020 amb un únic premi d'una dotació econòmica de 300€.

Sa Rua de Calvià és amb diferència, l'esdeveniment més esperat de l'hivern de caràcter festiu i participatu del municipi amb una participació cada any d'unes mil persones. Una festa que a més reparteix més de 5.000€ en premis entre totes les categories participants; comparsa, carrossa o individual. 

La pròxima edició tindrà lloc el proper 22 de febrer a Calvià Vila. 

 

Termini de presentació de les obres participants al concurs de cartell, 17 de desembre de 2019 a les 14h.

Consulta les bases a la imatge. Molta sort! 

 

 

AGENDA CULTURA CALVIÀ 
Desembre - gener - febrer 

Us deixam la programació cultural dels propers mesos a Calvià. Una programació que som sempre, ve carregada d'importants activitats de tot tipus de continguts culturals. Musica, infantil, lectura, exposicions, teatre, .... 

Preneu nota i reservau les vostres dates! 

 

 

 

Podeu descarregar tota la informació clicant a la imatge. 

 

 

VAIANA, EL MUSICAL INFANTIL 

Vaiana Waikiki és una jove entusiasta de la mar i l'única filla d'un mariner. Quan els mariners de la seva aldea no poden pescar cap peix i tots els conreus fallen, Vaiana descobreix que el semidéu Maui va causar l'infortuni després de robar el cor de la deesa Tefiti.

L'única manera de salvar el destí de l'illa és persuadint a Maui perquè li torni el cor a Tefiti. Llavors, Vaiana emprèn una arriscada aventura per salvar la seva aldea junt al semidèu Maui. 

 

+informació i venda de tickets 
cultura@calvia.com / 971 139 181

 

 

 

PUBLICACIÓ DE LA 1ª CONVOCATÒRIA EN RELACIÓ A LES BASES GENERALS DE LES SUBVENCIONS PER A ACTIVITATS CULTURALS 
Accedeix al link aquí

 

 

JA TENIU A LA VOSTRA DISPOSICIÓ LA NOVA PROGRAMACIÓ DE CULTURA DELS MESOS DE SETEMBRE I OCTUBRE 

 

 

 

 

 

 

 

 

 BASES GENERALS REGULADORES DE LES SUBVENCIONS PER A ACTIVITATS CULTURALS A LES EMPRESES, ENTITATS, ASSOCIACIONS I PARTICULARS DEL MUNICIPI DE CALVIÀ.
L'objecte de subvencions que regulen aquestes bases és donar suport i promoure les activitats culturals en general i, en particular, l'art, el cinema, la literatura, la dansa, la música, el teatre, l'excursionisme cultural, la cultura popular i tradicional i el patrimoni cultural, així com l'edició de llibres, fonogrames i audiovisuals.
Veure convocatòria: BOIB 123 de dia 7 de setembre de 2019

 PROGRAMA  FESTES DEL REI EN JAUME 2019

Novetats i tradició a les Festes del rei En Jaume 2019. 
Es presentaran les noves figures dels gegants que representaran el Rei En Jaume i la Reina Violant. Enguany, les festes aposten decididament per la sostenibilitat. 
Tornen les festes que commemoren el 790 aniversari del desembarcament de les tropes cristianes a Santa Ponça amb les batalles entre moros i cristians com a principal activitat protagonista d'aquest esdeveniment. 
Enguany s'ha apostat per la sostenibilitat no fent servir tassons de plàstic i tot el material de bar, serà biodegradable. 
El 30 d'agost tindrà lloc l'activitat Elemtents Reis, la carrera més divertida de l'estiu a on podran participar amics i familiars enfrentat-se a diferents bojes proves. 
El dissabte 31 d'agost es durà a terme la XX Trobada de Gegants de les festes amb la presentació en societat de les dues noves figures del Rei En Jaume i la Reina Violant. 
Una altre de les activitas més rellevants serà la Nit de Foc amb els dimonis el dia 3 de setembre, la nit d'humor amb Txabi Franquesa el dijous 5 de setembre o la Nit del Rei amb Los40 Mallorca entre d'altres activitats. 

Consultau programa a la imatge. 

 

 

JOANART 2019

Us presentam el fullet de JoanArt 2019 per al proper dilluns 24 de juny! 

Calvià acull per quart any consecutiu un passeig per l'art amb diferents manifestacions. El dia del patró del poble podrem fer un itinerari ben atractiu des de l'Ajuntament fins a Can Verger, passant pel carrer Major, amb un recorregut per la pintura, l'escultura, la música i la dansa.

A partir de les 18:30h

Descarrega el programa aquí 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tots els dimarts de l'estiu excepte el 23 de juliol

Toreador. Concert internacional de The Six Tenors, acompanyats d'orquestra en directe amb la sopano leggero, Anais Cruz. 13 artistes a l'escenari amb un gran repertori: O Sole Mio, Granada, Himno de la Alegria, Yesterday, La bamba, Nessum Dorma...

Auditori de Peguera, 21.30h

Entrada: 18€ general. Preu especial per a residents a Calvià 12€

                                                                                                                           Venda entrades i reserva entrades residents: cultura@calvia.com i 971139181

BASES PREMIS REI EN JAUME 2019

Premis rei En Jaume 2019 de Fotografia

Del 17 al 28 de juny, es podrà presentar la documentació per participar en l'edició 2018 dels Premis rei En Jaume de Fotografia.

En aquesta segona edició, es continua amb un dels certàmens més reconeguts i interessants del panorama cultural de les illes, estimulant així la creació artística i fent conèixer el nostre municipi des de diversos aspectes: històric, lúdic, geogràfic, natural...

Amb aquesta finalitat, en cada convocatòria s'establirà un tema protagonista amb l'objectiu de generar coherència i vinculació entre totes les obres presentades. Les obres s'adequaran a aquesta temàtica, ja sigui d'una manera literal o metafòrica.

Per a l'any 2019, la temàtica triada és «Arquitectura de Calvià, de les torres de defensa a l'última avantguarda», la qual comprendrà, des de l'Edat Mitjana fins a l'actualitat, aquests tipus de construccions: edificis, habitatges, temples, fortificacions i altres obres similars, ja siguin de caràcter civil, públic, religiós, militar o particular.


Les dotacions i categories sòn les
següents:

Premi rei En Jaume obra única: 700 €
Premi rei En Jaume obra en sèrie: 1.000 € (de 2 a 6 fotografies)
Premi rei En Jaume portafolis: 1.300 € (entre 10 i 20 imatges)


Organitzats pel Departament de Cultura de l'Ajuntament de Calvià, els Premis rei En Jaume es duran a terme durant els mesos de juny, juliol, agost i setembre i suposen una continuació dels més de quaranta anys de tradició en els quals, en les diferents etapes de la seva història, han comptat amb els artistes més representatius de la illa i han donat cita a nombrosos professionals del món de la cultura.

 El jurat de cada categoria, tal com es va convocar en l'última edició, estarà format per 3 persones relacionades amb l'àmbit de la fotografia i cultural balear.

Tant la composició del jurat com els resultats del concurs, no es faran públics fins a la celebració del lliurament dels premis, durant les Festes del rei En Jaume i a la Sala d'Exposicions del Ajuntament de Calvià, coincidint amb la inauguració de l'Exposició de Fotografies dels Premis rei En Jaume 2019, que romandrà oberta fins al mes de setembre de 2019.

Per a més informació, el telèfon del Departament de Cultura és el 971 139 181 i l'email cultura@calvia.com

Les bases de participació estan disponibles en:

www.calvia.com/cultura 
www.facebook.com/culturacalvia

AGENDA CULTURA ANTERIOR 2019