Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Projecte MAR

El Servei de Medi Natural i Urbà de l'Ajuntament de Calvià, a través de l'IFOC i el cofinançament del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) i el Fons Social Europeu (FSE), ha dut a terme un projecte denominat Treballs de sostenibilitat ambiental “La Mar”.

 

L'objectiu principal del projecte és avaluar l'estat de la Posidònia oceanica, així com també valorar l'impacte que sofreix en la costa del municipi. Per aconseguir aquest objectiu s'ha realitzat un estudi de pressió d'embarcacions, ja que es tracta d'un dels impactes principals que afecten a les praderies de Posidònia properes al litoral en temporada alta, així com també un estudi “in situ” d'aquestes praderies en dues de les localitzacions estudiades (Santa Ponça i Portlas Vells). Sobre la base d'aquesta avaluació s'han proposat diferents alternatives de gestió:

  • Santa Ponça: mantenir i preservar. Es proposen àrees abalisades de fondeig lliure sobre fons de sorres sense vegetació i un camp de 24 boies sobre Posidònia amb ancoratge ecològic. Amb aquest plantejament es redueix en més del 50 % la pressió actual d'embarcacions.

  • Portals Vells: restaurar i preservar. Se suggereix la definició d'un Àrea de Protecció marina estesa a tot el domini de la cala amb prohibició del fondeig de qualsevol índole, sol·licitant la continuïtat ecològica i així annexionar-se al LIC de Cap de Cala Figuera.

Documentación:    Memoria        Planos        Anexos     Memoria-Resumen

Informaciķ relacionada

Folleto Polidonia(Catalā) (892kb)