Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

25N Dia contra la Violčncia masclista

PROGRAMA 2019 
Concurs de fotografia del 5 al 25 de novembre.
Bases i annexes. Dirigit a persones majors de 14 anys.
Inscripcions

La temàtica de les fotografies és “El silenci, còmplice de la violència”. El que han de reflectir les imatges, de forma original i creativa, són els tipus de violències que pateixen les dones en el seu dia a dia i com el silenci per part de tota la societat esdevé un còmplice més de la violència. Es pot referir a qualsevol tipus de violència (violència física, psíquica, sexual, simbòlica, tecnològica, econòmica, feminicidis, dins la parella, mutilació genital femenina, la prostitució, abusos sexuals, agressions sexistes, micromasclismes...) i les maneres com la societat pot denunciar com a responsable d'acabar amb la violència cap a les dones.

El premi consistirà en 300 € per a la persona guanyadora i 100 € per a la finalista. Es lliurarà dia 3 de desembre de 2019 al saló d'actes de l'IES Bendinat, a les 16 h.

25 de Novembre - Dia internacional de l'eliminació de la violència cap a les dones
El 25 de novembre va ser declarat el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència cap a les Dones en commemoració de la mort violenta de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960.

Des de l'Ajuntament de Calvià, amb motiu d'aquesta efemèride, es programen durant el mes de novembre una sèrie d'activitats de sensibilització ciutadana en contra d'aquesta greu problemàtica social que pateixen milers de dones a tot el món. L'objectiu principal d'aquestes activitats és crear espais de reflexió i sensibilització per contribuir a la construcció, per part de tota la ciutadania, d'una identitat lliure, mitjançant la incorporació de valors bàsics de la lluita contra el sexisme i la violència.

És important conscienciar tot el municipi que la violència cap a les dones és un problema social. Per això, hem de provocar rebuig social davant aquest tipus de conductes masclistes que són transmeses i perpetuades culturalment, així com davant la misogínia, el sentit de superioritat de gènere i la concepció de les dones com a possessió, valors que es transmeten culturalment i que afavoreixen la violència dels homes cap a les dones.