Ir al contenido de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

Tu Ayuntamiento

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calvia Ciudadania Calvia Conoce Calvia

Incendis forestals

El servei de Medi ambient, juntament amb altres departaments col·laboradors, desenvolupa diferents accions per a la prevenció, recuperació i restauració de zones afectades per incendis forestals.

 • PREVENCIÓ D'INCENDIS
 • REFORESTACIÓ I RESTAURACIÓ DE ZONES AFECTADES PER INCENDIS
 • ADOPTA LA SERRA

 El projecte "Adopta la Serra" promogut per un grup de joves usuaris del Generador i el Servei de Joventut de Calvià, en col·laboració amb el Servei de Medi ambient, la finca Galatzó i l'Oficina Calvià pel Clima, té com a objectiu recuperar zones del municipi de Calvià i de la Serra de Tramuntana afectades per incendis forestals.

El projecte es planteja com un projecte integral a llarg termini, i en el marc de les accions que s'estan desenvolupant a traves de la Comissió Tot(s) per Sa Serra, impulsada per la Conselleria de Medi Ambient.

El projecte combina diferents tipus d'accions: captació de fons, tallers de formació, participació, sensibilització ciutadana, accions de restauració de les zones afectades com a reforestacions a partir de plantes conreades en vivers urbans forestals, intercanvis juvenils, etc.

 Objectius:

 • Recuperar i restaurar zones del municipi de Calvià fortament castigades per incendis forestals.
  Creació de vivers forestals urbans, camps de treball de recuperació i restauració i campanyes de captació de fons.
  Formar i sensibilitzar als joves participants en gestió forestal, bones pràctiques ambientals i recuperació d'àrees afectades per incendis.Fomentar la conscienciació i sensibilització ambiental de joves i ciutadans sobre prevenció d'incendis forestals.
  Fomentar la participació i implicació ciutadana en el projecte a través de la captació de fons i difusió a través de xarxes socials i altres mitjans.
  Adhesió al programa Europeu Erasmus+ d'intercanvi juvenil.
  Creació d'un programa d'intercanvi juvenil entre municipis de la illa.