Anar al contingut de la web
Logotipo Ayuntamiento de Calvia

El teu Ajuntament

Logotipo Ayuntamiento de Calvia
Visita Calviā Ciutadania Coneix Calviā

Imprimir p gina

Compartir en Linkedin

Compartir en Facebook

Compartir en Twitter

Trobades amb associacions i entitats

Reunió informativa amb associacions veïnals

L'equip de Participació ciutadana ha presentat a les associacions veïnals de Calvià les línies de subvencions que es posaran en marxa enguany.

La tinenta de batle de Joventut i Participació, Marga Plomer, ha agraït la tasca clau que duen a terme les associacions per al municipi, tot esperant que enguany es podrà dibuixar un futur el més semblant possible a una situació de normalitat.

Més informació al següent ENLLAÇ

Servei d'assessorament, acompanyament i formació a associacions i entitats sense ànim de lucre del terme de Calvià

Des del departament de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Calvià es posa en marxa el "Servei d'assessorament, acompanyament i formació a associacions i entitats sense ànim de lucre del terme de Calvià" que necessitin orientació en la seva transició i consolidació com a entitats, i formació en els tràmits corrents per portar a terme les seves activitats.

El passat 21 de desembre va tenir lloc al Casal de Peguera la presentació d'aquest nou servei, a càrrec de l'empresa "Innovación Colectiva", explicant el perquè del projecte, els pilars i els objectius, i fent un diagnòstic participatiu de necessitats, incentivant la proactivitat amb una primera dinàmica motivadora i il·lusionant de treball i convivència amb totes les entitats interessades que hi van poder assistir.

 

Conveni de cessió de local a Treball Solidari

Des del departament de Participació Ciutadana s'ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat Treball Solidari per a la cessió d’ús d’un local municipal. L’entitat Treball Solidari és una organització sense ànim de lucre que té com a finalitat la realització d'activitats de caràcter social, fomentant la creació d'empreses amb dones residents, en situació o risc d'exclusió social i/o financera a Calvià.

Accedeix a la noticia a través del següent enllaç

DONES DE CALVIÀ SERAN BENEFICIÀRIES DEL PROGRAMA DE MICROCRÈDITS PER L'AUTOOCUPACIÓ DE L'ASSOCIACIÓ TREBALL SOLIDARI

S'AMPLIEN ELS MICROCRÈDITS AMB TREBALL SOLIDARI

 

Nova Plataforma per al Voluntariat i les Entitats

Amb motiu de la posada en marxa del projecte CONNEXIÓ VOLUNTARIAT (Punt d'informació i consolidació del teixit de voluntariat a Calvià) s'ha fet des del departament de Participació Ciutadana i Joventut un petit acte de presentació dins el marc de les activitats organitzades entorn a la Setmana de Voluntariat.

Varem comptar amb la presència de Maria Amengual (Directora General de Participació i Voluntariat del Govern de les Illes Balears) i persones representant de la Fundació Deixalles i SOS Animal.

A l'acte també varen participar de manera online voluntaris/es, associacions i entitats, i representants dels diferents departament de l'Ajuntament de Calvià.

Accedeix a la noticia a través del següent enllaç.

 

Un Nadal solidari i participatiu a Calvià

 

Batlia i Participació Ciutadana han mantingut diverses reunions amb les associacions i entitats veïnals dels diferents nuclis de Calvià demanant la seva col·laboració per dur a terme les activitats solidàries i de dinamització al munipi a la propera Campanya de Nadal, on es varen escoltar també les seves propostes.

  

 

 

 

 Conveni amb dues entitats de caràcter social

L'Ajuntament de Calvià signa dos convenis amb entitats de caràcter social, un amb l'associació Cancer Support Mallorca i l'altre amb la Fundación Deixalles.

Els convenis s'han signat per a la cessió d'ús de locals municipals

Accedeix a la noticia a través del següent enllaç.

 

 

 

 

 

Visita al local cedit a l'AAVV de Costa de la Calma

El batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, i la regidora de Participació Ciutadana i Joventut i de la zona de Costa de la Calma, Marga Plomer, acompanyats del president de l'Associació de veïns i veïnes de la zona, Lluís Sabater, han visitat el nou local de l'AAVV de Costa de la Calma, amb qui aquest ajuntament va signar un conveni a finals de juliol.

Accedeix a la noticia a través del següent enllaç.

 

 

 

Conveni amb l'AAVV de Costa de la Calma per a la cessió d'us d'un local municipal

L'Associació de Propietaris de Costa de la Calma comptarà amb un local on dur a terme la seva tasca de dinamització social i veïnal.

El local situat al carrer de Santa Ponça de Costa de la Calma, habilitat recentment, disposa d'una ubicació que facilitarà el desenvolupament de la seva activitat.

El conveni ha estat signat pel tinent de batle, Rafel Sedano, i el representant de l'Associació de Propietaris de Costa de la Calma, Lluís Sabater.

Accedeix a la noticia a través del següent enllaç.

 

Convocatòria extraordinaria per videoconferència d'associacions i entitats veïnals

A causa de l'actual crisi sanitària provocada pel COVID-19, l'equip de Participació Ciutadana es va veure obligat a cancel·lar i ajornar reunions i esdeveniments organitzats per aquest mateix departament. A més, va desautoritzar qualsevol tipus d'activitat que pogués reunir grups nombrosos de persones en els locals cedits fins recuperar-nos d'aquesta situació decretada d'Estat d'Alarma.

Amb l'objectiu d'analitzar la situació actual i replantejar la convocatòria de subvencions per a les festes 2020-2021, que s'havia de publicar pròximament, es va dur a terme el passat dia 21 d'abril de 2020 una reunió extraordinària per videoconferència amb les associacions i entitats veïnals, a les que, recentment, se'ls havia fet partícips de la primera jornada d'entitats, organitzada per l'equip de Participació Ciutadana.

En vista que les associacions i entitats veïnals hauran de renunciar a l'organització de les festes d'estiu, tal com s'han desenvolupat any rere any, s'han sumat a la iniciativa, impulsada per l'Ajuntament de Calvià, de destinar la partida creada per a les subvencions, prevista en els pressupost de 2020, en donar suport a les persones afectades per aquesta situació d'emergència sanitària.

Al següent enllaç trobareu la nota de premsa publicada el 22 d'abril de 2020 on l'Ajuntament de Calvià agraeix la implicació i la reacció solidària per part de les associacions i entitats veïnals.

 

Celebració de la primera jornada d'entitats

El 7 de març de 2020 va tenir lloc, a l'edifici juvenil d'Es Generador (Son Caliu), la primera jornada d'entitats organitzada per l'equip de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Calvià. 

En aquesta ocasió, van ser convocades les associacions i entitats veïnals del municipi, les quals, presenten sol·licitud per optar als ajuts municipals i subvencions, any rere any, per celebrar les seves festes en els diferents nuclis del nostre municipi.

Aquesta reunió estava programada principalment per recollir les aportacions dels assistents sobre la convocatòria de subvencions per a les festes 2020-2021 abans de publicar les bases definitives al BOIB. 

Posteriorment, van succeir diferents xerrades informatives, adaptades a les necessitats i interessos de les associacions i entitats veïnals, a càrrec de l'equip tècnic de Modernització i Qualitat de l'Ajuntament de Calvià, així com de representants de departaments municipals com Joventut, Igualtat, etc.

En el següent enllaç es pot accedir a la memòria d'aquesta primera jornada d'entitats.